Hellingbanen in winterse omstandigheden

dinsdag 23 januari 2024

De hellingbaan van een parkeergarage of parkeerdak is vaak een onderdeel dat het zwaar te verduren krijgt. Een hellingbaan wordt immers zowel bij op- als neergaand verkeer gebruikt en zwaar op de proef gesteld door tractie van de auto’s die eroverheen rijden. En wat dacht u van het zout en andere substanties die in de ondergrond op de hellingbaan worden gereden?

Zeker in winterse weersomstandigheden is het van belang dat de hellingbaan is afgewerkt met een slip- en slijtvast systeem. Dit verzekert een goed berijdbare en begaanbare hellingbaan, wat de weersomstandigheden ook zijn. Bovendien is het belangrijk dat de afwerking gecombineerd kan worden met een hellingbaanverwarming.

Triflex heeft hier een goede oplossing voor: het Triflex Deckfloor systeem (variant 3).
Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor parkeerdekken en hellingbanen met een hoge verkeersbelasting. Het beschermt de constructie en door de antislipwerking wordt de veiligheid van de gebruikers verhoogd. Daarnaast kan het systeem goed gecombineerd worden met hellingbaanverwarming. Tot slot is het systeem snel uithardend, waardoor de parkeerkelder niet lang gesloten was.

Een extra voordeel van dit systeem: het heeft een divers kleurenaanbod, zodat het aansluit bij de uitstraling van het wooncomplex. 

Kortom: een duurzame, veilige en esthetische oplossing!

Voor meer informatie over onder andere de bescherming van hellingbanen in parkeergarages, downloadt u gratis onze whitepaper 'Bouwstenen voor de perfecte parkeergarage'.

Heeft u een uitdaging of een vraag? Bel ons gerust op +31 38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We adviseren u graag.