Het nieuwe normaal

woensdag 29 mei 2013
timer 2 min
Onder invloed van economische, demografische en technologische vernieuwingen zijn grote veranderingen gaande in het Nederlandse winkellandschap. Bart Kuil, voorzitter van de Nederlandse Raad van Winkelcentra stelt: "Waar een crisis normaal gesproken voorbij gaat, lijkt nu sprake van een nieuwe economische realiteit, een nieuw normaal. Als we dat als uitgangspunt accepteren ontstaat er ruimte voor vernieuwing." 

Het nieuwe normaal

Kuil praat de bezoekers van de Inspiratiedag Parkeren op 18 juni a.s. in het middagprogramma bij over dit actuele onderwerp. “In weerwil van de beeldvorming is leegstand geen landelijk, maar een lokaal of regionaal probleem. Grote steden blijven groeien maar in kleinere steden zal het winkelapparaat krimpen. Om het winkelaanbod juist daar aantrekkelijk te houden is het van belang dat de winkels gecentreerd zijn in de belangrijkste winkelstraten. Een compact aanbod zonder –al te veel- lege panden.” Clusteren en vernieuwen is het nieuwe adagium, in de ogen van de voorzitter.  “ En een goede parkeergarage met een prima bewegwijzering snijdt zeker hout in de bepaling van de concurrentiepositie van de stad.”

Over Inspiratiedag Parkeren  

Op 18 juni a.s. vindt de Inspiratiedag Parkeren plaats in de Mariënhof te Amersfoort. Een dag waar inspiratie, ontdekken, discussiëren en elkaar ontmoeten centraal staan.

Meer informatie over het dagprogramma en aanmelding: klik hier.