Het Nieuwe Parkeren in de praktijk

donderdag 20 december 2012
timer 2 min
Volle parkeergarages, parkeerchaos op bedrijventerreinen en parkeeroverlast in nabij gelegen woonwijken. Herkenbare situaties voor velen. De gehanteerde parkeernorm voor het aantal parkeerplaatsen op basis van het aantal m2 bedrijfsvloeroppervlakte past zelden bij de behoefte van ondernemingen. 

Het Nieuwe Parkeren in de praktijk

De parkeerbehoefte van bedrijven verschilt niet alleen per onderneming. Zelfs binnen een onderneming verandert de parkeerbehoefte door organisatiegroei en –krimp en de opdrachtenportefeuille. En werken medewerkers tijd- en plaats onafhankelijk dankzij Het Nieuwe Werken, dan verschilt de vraag naar parkeerplaatsen zelfs dagelijks. Bedrijven zijn daarom meer gebaat bij flexibiliteit.


Hoe verenig je flexibiliteit met vaste parkeernormen


Voor gemeenten is het vaak lastig om hier mee om te gaan. Want hoe verenig je flexibiliteit met de vaste parkeernormen? Hoe onoplosbaar een parkeerprobleem soms ook lijkt, er zijn altijd mogelijkheden om de situatie te verbeteren.
Natuurlijk zijn er parkeeroplossingen die voldoen aan de (wisselende) vraag naar parkeerruimte. Het Nieuwe Parkeren zorgt voor een kosten- en ruimtebesparing, een aantrekkelijke woon- en leefomgeving en een goed vestigingsklimaat. Er ontstaat een situatie naar volle tevredenheid van alle betrokkenen. U kunt uw parkeerbeleid dus sturen!

Hoe?


In de hier te downloaden folder staat hoe u uw parkeerbeleid kunt sturen. Tevens is er op 24 januari a.s. een sessie georganiseerd door Met Graumans en &Morgen waarin aan de hand van een case kennis wordt gedeeld en u wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Het Nieuwe Parkeren. Voor meer informatie en aanmelding: klik hier.