Hoe en Wat over sprinkler, compartimentering en/of ventilatie

dinsdag 4 september 2012
timer 1 min
VEBON heeft een praktische gebruikshandleiding “” uitgebracht. Deze handleiding beoogt te verduidelijken wat de verschillen tussen sprinkler, compartimentering en ventilatie in parkeergarages inhouden en de achtergrond van de norm NEN6098 “Rookbeheersingssystemen voor mechanisch geventileerde parkeergarages” uiteen te zetten.

Hoe en Wat over sprinkler, compartimentering en/of ventilatie

NEN6098

De norm NEN6098 wordt gebruikt door brandweer, ontwerpers en brandveiligheids-adviseurs. NEN6098 voorziet in een groeiende behoefte van de markt naar heldere afspraken over veiligheidsniveaus voor de inrichting van parkeergarages. De norm bevat richtlijnen om verschillende veiligheidsniveaus vast te leggen.
De NEN6098 is recentelijk gepubliceerd en de discussie over de toepassing is nu al opgelaaid. VEBON leden van de werkgroep NEN6098 achten een toelichting op het ontstaan, de toepassing en de plaats binnen de bouwregeling daarom noodzakelijk.

Handreiking

De handreiking geeft naast een toelichting op de norm ook praktische tips ten behoeve van het ontwerp van een brandveilig parkeergebouw.

Download hier de handreiking van de VEBON