Koppeling DVM en parkeren

vrijdag 31 augustus 2012
timer 1 min
Vialis en Nedap werken samen om de verkeersdoorstroming in steden te verbeteren en het parkeren te vergemakkelijken. Vialis, dochter van VolkerWessels, koppelt haar dynamisch verkeersmanagementsysteem ViValdi, aan het draadloze parkeerdetectiesysteem SENSIT van Nedap.
Koppeling DVM en parkeren


ViValdi van Vialis


Vialis helpt steden op het gebied van dynamisch verkeersmanagement. Een groot aantal gemeenten in Nederland maakt gebruik van ViValdi om verkeersstromen te optimaliseren. Het systeem staat in verbinding met verkeergerelateerde technologieën, zoals verkeersregelinstallaties (VRI) en bewegwijzeringsystemen.

SENSIT van Nedap


Nedap levert draadloze sensoren SENSIT die de parkeerbezetting in kaart brengt. De samenwerking tussen Vialis en Nedap moet ervoor zorgen dat automobilisten naar vrije parkeerplekken in de stad worden verwezen. Dit vermindert het zoekverkeer en verbetert de benutting van de bestaande parkeercapaciteit. Het systeem dat dynamisch verkeersmanagement en parkeren integreert wordt nog niet in Nederland gebruikt. De verwachting is dat hier veel interesse voor is.

De samenwerking tussen Vialis en Nedap start per direct.

Terug naar overzicht nieuws >>>