Ledverlichting in parkeergarage Diezerpoort Zwolle

vrijdag 15 februari 2013
timer 1 min
De gemeente Zwolle heeft besloten de traditionele verlichting in de grootste parkeergarage van de stad door ledverlichting te vervangen. De ledverlichting zorgt, naast een aanzienlijke energiebesparing, ook voor een besparing in de onderhoudskosten.

Ledverlichting in parkeergarage Diezerpoort Zwolle

 

De gemeente  wil van de garage een functioneler, veiliger en prettiger verblijfsgebied maken. Daarnaast wil ze bereiken dat de parkeergarage beter bekend  en benut wordt.

Op dit moment kent de parkeergarage zowel voor voetgangers als voor automobilisten een aantal tekortkomingen. Zo is de garage niet overal overzichtelijk, de bewegwijzering is niet altijd duidelijk, het onderscheid tussen het voetgangers- en autogebied is niet helder en de verlichting en beveiliging zijn niet meer op het gewenste niveau. Deze beperkingen staan een beter gebruik van de garage in de weg.

De ledverlichting speelt een belangrijke rol in het beter inzichtelijk maken welk deel van de garage voor welke doelgroep, automobilist of voetganger, bestemd is. Ook kan ledverlichting duidelijk aangeven waar de verschillende entrees zich bevinden.

Leverancier van de ledverlichting is Strukton Worksphere.