Meer personeel op de fiets

vrijdag 16 november 2012
timer 2 min
Bedrijven die geld willen verdienen door slimmer met hun mobiliteitsbeleid om te gaan, krijgen vanaf 12 november hulp van de Fietsersbond. Met de Fietsinspiratietool kunnen bedrijven van elkaar leren wat ze kunnen doen om hun personeel te stimuleren om te gaan fietsen.

Meer personeel op de fiets

Inspiratietool


Door middel van korte filmpjes, goede voorbeelden en concrete informatie is in één oogopslag te zien wat bedrijven op simpele wijze kunnen doen om hun personeel te verleiden om te gaan fietsen.
 

Fietscalculator


Met de Fietscalculator kan men eenvoudig uitrekenen hoeveel kosten bespaart kunnen worden als medewerkers die met de auto naar het werk gaan, met de fiets komen. De fietscalculator werkt door een ambitie in te voeren (bijvoorbeeld 5% automobilisten die gaan fietsen), waarna er direct verschijnt hoeveel daardoor bespaart wordt.

Besparen


Vier bedrijven uit de werkgroep B50: RDW, Achmea, RoyalHaskoning/DHV en Siemens, hebben hun mobiliteitskosten ingebracht in de Fietscalculator. Hieruit blijkt dat bedrijven met fietsstimuleringsbeleid 5 tot 20% kunnen besparen op hun mobiliteitsbeleid. Ook blijkt uit de Fietscalculator dat bedrijven jaarlijks meer dan €1500 kunnen besparen voor elke automobilist die op de fiets stapt. Daarnaast is er natuurlijk gezondheids- en milieuwinst. Zeker met de wetenschap in het achterhoofd dat veel werknemers binnen een afstand van tien kilometer van het werk wonen.
 

Slim Werken Slim Reizen


Deze twee producten zijn ontwikkeld in samenwerking met het platform ‘Slim Werken Slim Reizen’ en het ministerie van I&M. Dat de Fietsinspiratietool is ondergebracht bij de Fietsersbond is mede omdat deze organisatie door alle partijen als een betrouwbare en onafhankelijke zender wordt gezien. Op het congres van ‘Slim Werken Slim Reizen’ in Rotterdam werd in de workshop “Fiets voor de winst’ op 12 november nader ingegaan op de Fietsinspiratietool en de Fietscalculator.

Zie voor meer informatie de site www.fietsinspiratietool.nl