Mobiel parkeren in Tilburg

dinsdag 11 maart 2014
timer 1 min
Sinds 3 maart is het mogelijk om in Tilburg parkeergeld te betalen met mobiel parkeren. Op alle openbare parkeerplekken waar betaald parkeren van toepassing is, is het mogelijk om op deze manier te betalen.

Mobiel parkeren

Door middel van mobiel parkeren, betalen parkeerders precies de tijd die ze ergens geparkeerd staan. Gemeente Tilburg werkt samen met twee mobiel parkeren providers, ParkMobile en Park-line. Bij deze providers is het mogelijk om parkeergeld te betalen door te bellen, via een mobiel parkeren-app of sms. Aan het eind van de maand krijgt de parkeerder een factuur thuisgestuurd met daarop de exacte parkeertijden en data.

Voordelen

Met mobiel parkeren kan de parkeerder de parkeertijd in laten gaan op het moment dat hij/zij weggaat, en stopzetten wanneer hij/zij terugkomt. Daardoor betalen parkeerders het exacte aantal minuten dat zij geparkeerd staan en zijn boetes uitgezonderd. Daarnaast hoeft er niet meer naar parkeerautomaten gezocht en gelopen te worden.

Servicehuis Parkeer – en Verblijfsrechten

De gemeente Tilburg is aangesloten bij het Servicehuis Parkeer - en Verblijfsrechten. Daardoor kunnen parkeerders zelf kiezen welke provider van belparkeren zij gebruiken.

 

Lees hier meer over het Servicehuis of kijk op www.shpv.nl.