Nedap AVI: efficiënte parkeerhandhaving

vrijdag 24 februari 2012
timer 3 min
  Het Groenlose bedrijf Nedap ontwikkelt vooruitstrevende technologieën die zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van verkeer in steden, op industriële locaties en rondom vliegvelden. Eén van de bijzondere oplossingen ontwikkeld door Nedap AVI is SENSIT.  
Nedap AVI: efficiënte parkeerhandhaving

{igallery 131}

Nedap AVI: efficiënte parkeerhandhaving


Het Groenlose bedrijf Nedap ontwikkelt vooruitstrevende technologieën die zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van verkeer in steden, op industriële locaties en rondom vliegvelden. Eén van de bijzondere oplossingen ontwikkeld door Nedap AVI is SENSIT: een parkeersensor voor een optimale parkeerverwijzing, maximale benutting van parkeercapaciteit en zeer efficiënte parkeerhandhaving.

Efficiënte parkeerhandhaving met SENSIT


Nedap AVI is specialist in oplossingen voor het op afstand identificeren van voertuigen en mensen. Nedap ontwikkelt systemen voor selectieve toegangsverlening tot binnensteden, parkeerterreinen en gebouwen. Ook voor het parkeren in steden biedt Nedap interessante oplossingen. Met de ontwikkeling van de innovatieve SENSIT heeft het bedrijf een serieuze positie ingenomen in de internationale parkeerwereld.

Benutten parkeercapaciteit


In veel steden is een meerderheid van de parkeervoorzieningen op straat te vinden. Daar maken parkeerplekken vaak deel uit van de openbare ruimte, als onderdeel van de infrastructuur in de stad. Maar tot nu toe was het vinden van een beschikbare parkeerplaats een kwestie van je ogen goed openhouden, wat parkeren vaak omslachtig maakt. Dit leidt niet zelden tot frustratie bij automobilisten. Met SENSIT kan informatie over actueel beschikbare parkeerplaatsen op afstand toegankelijk worden gemaakt, waarmee een optimale verkeersgeleiding in steden, real-time parkeerverwijzing voor automobilisten, maximale benutting van de aanwezige parkeercapaciteit en een efficiënte parkeerhandhaving kan worden gerealiseerd.

Gerichte parkeerhandhaving


Het handhaven van straatparkeren wordt nog vaak geassocieerd met hoge operationele kosten. Onterecht, want in veel gevallen kan de handhaving in steden veel efficiënter worden georganiseerd. De draadloze SENSIT sensor detecteert de aanwezigheid van een voertuig op iedere individuele parkeerplek. Om de parkeerbezetting te bepalen maakt iedere sensor gebruik van een infrarood oog, een magnetisch veld en speciaal detectie algoritme. Deze technologie zorgt voor een hoge nauwkeurigheid, wat de output zeer betrouwbaar maakt.

Rechtstreeks doorgestuurd


De informatie over de bezetting van de parkeerplekken wordt rechtstreeks doorgestuurd naar een centraal parkeermanagement systeem. Voor handhavers betekent dit dat zijn de meest actuele parkeersituatie op afstand kunnen inzien en daar naar kunnen handelen. Parkeert een automobilist zijn voertuig langer dan toegestaan? Dan ontvangt de handhaver op zijn handheld een bericht met daarin de informatie van de specifieke plek waar de auto te lang geparkeerd staat. Dus SENSIT maakt efficiënte handhaving mogelijk. Doelloos rondrijden door parkeerhandhavers op zoek naar een auto die mogelijk in overtreding is behoort met SENSIT van Nedap tot de verleden tijd.
 

Terug naar overzicht producten >>>