Nedap wint Intertraffic Parking Solutions Award 2017

woensdag 24 mei 2017
timer 2 min
Nedap is de trotse winnaar van de Intertraffic Parking Solutions Award 2017 voor haar slimme parkeeroplossing in de Turkse stad Izmir. Bij de officiële opening van de Intertraffic beurs in Istanbul ontving het SENSIT-systeem van Nedap de prestigieuze award. In dit project monitort SENSIT de bezetting van individuele parkeerplaatsen in de straten van Izmir. De award is een erkenning voor de vernieuwende oplossingen die Nedap biedt. Het technologiebedrijf draagt met deze slimme innovatie bij aan de verdere optimalisatie van het verkeersmanagement in Izmir en heeft daarmee direct een positieve impact op de leefbaarheid in deze stad.

2000 slimme parkeerplaatsen in Izmir

Als onderdeel van Izmirs omvangrijke Intelligente Transport Systeem (ITS) implementatie, inclusief oplossingen voor het optimaliseren van verkeer en transport, zijn 2000 parkeerplaatsen uitgerust met Nedaps parkeersysteem SENSIT. Dit is een slimme manier om verkeersopstoppingen te verminderen en de bestaande parkeercapaciteit beter te benutten.

 

De bezetting van individuele parkeerplaatsen in de straten van Izmir wordt gemonitord door SENSIT, dat geïntegreerd is met het verkeermanagementplatform van Cross. Gebaseerd op realtime informatie worden automobilisten gemakkelijk en snel naar een beschikbare parkeerplaats geleid. Daarnaast worden alle betaalde en invalideparkeerplaatsen en parkeerplaatsen met een tijdsrestrictie efficiënt gemonitord. Het project is gerealiseerd door het Tsjechische bedrijf Cross, in samenwerking met AZD Praha.

 

“We zijn trots met deze erkenning van de professionele vakjury. Deze award benadrukt dat SENSIT van Nedap wordt gezien als het leidende platform wereldwijd voor straat parkeren. We zijn er trots op dat de toegevoegde waarde van SENSIT in ITS-projecten op deze manier wordt erkend. Het is één van de redenen dat steeds meer steden op SENSIT vertrouwen om hun mobiliteitsuitdagingen op te lossen,” zegt Ido Wentink, Business Development Manager bij Nedap.