Nieuw parkeerbeleid Roosendaal

maandag 20 februari 2012
timer 2 min
Nieuw parkeerbeleid Roosendaal In het betaaldparkerengebied van de Roosendaalse binnenstad wijzigen vanaf 1 maart 2012 de tijden voor betaald parkeren. Met de aanpassingen wil het college de parkeerdruk in de binnenstad verlagen en de parkeerplekken beter benutten.
 Nieuw parkeerbeleid Roosendaal

Wijziging tijden betaald parkeren


In het gebied waar betaald parkeren van kracht is geldt vanaf 1 maart 2012 iedere dag betaald parkeren tot 19.30 uur. Nu is dat nog tot 18.30 uur. Door de aanpassing worden bezoekers gestimuleerd gebruik te maken van de parkeergarages, waardoor op straat ruimte ontstaat voor bewoners.


Gewenningsperiode


Vanaf 1 maart schrijven de handhavers van de gemeente nog geen bonnen uit. Zij waarschuwen parkeerders als er niet tot 19.30 uur is betaald. Deze gewenningsperiode duurt twee weken.
Daarnaast staan de nieuwe tijden duidelijk op alle parkeermeters en worden extra borden geplaatst om de wijziging aan te kondigen.


Verlaging parkeerdruk


Door de aanpassing van de betaaltijden wordt ruimte op straat gecreëerd voor de bewoners. Bezoekers worden zoveel mogelijk gestimuleerd gebruik te maken van de parkeergarages.

Eerlijker betalen


Om parkeren in de parkeergarages aantrekkelijker te maken is de gemeente in januari 2012 gestart met een proef om per minuut te betalen in garage De Biggelaar. Uit deze proef moet blijken of betalen per minuut inderdaad aantrekkelijk is voor bezoekers.


Goedkope uitrijdkaart voor bezoekers


Daarnaast is het mogelijk om tegen een gereduceerd tarief  van € 3,00 uitrijdkaarten van parkeergarages De Biggelaar en Nieuwe Markt te kopen. De goedkope uitrijdkaarten zijn vooral  bedoeld als 'bezoekersregeling' voor bezoekers van binnenstadbewoners of ondernemers.



 

Terug naar overzicht nieuws >>>

</