Nieuwe betaalmethode parkeerautomaten zet skimmers buitenspel

donderdag 21 maart 2013
timer 2 min
Na een succesvolle proef in de gemeente Den Haag is er eindelijk een oplossing die het skimmen bij parkeerautomaten echt onmogelijk maakt. “Dip & Go – snel en veilig” is een nieuwe manier van betalen bij de parkeerautomaat, waarbij de parkeerder geen pincode hoeft in te voeren. Hiermee wordt het voor skimmers onmogelijk de volledige pinpasgegevens te bemachtigen.

Nieuwe betaalmethode parkeerautomaten zet skimmers buitenspel

De ING, Betaalvereniging Nederland en Taxameter Centrale B.V. (leverancier van parkeerautomaten) hebben onlangs een proef van 2 maanden gehouden bij een aantal parkeerautomaten in Den Haag. Tijdens de proef is de nieuwe betaalmethode “Dip & Go – snel en veilig” uitvoerig getest. De gebruikers reageerden erg positief op het feit dat deze nieuwe betaalmethode skimmen onmogelijk maakt.

Dig & Go

Bij “Dip & Go – snel en veilig” betaalt de parkeerder het kaartje met zijn gewone pinpas. Net als bij een normale pinbetaling maakt de parkeerautomaat na het invoeren van de pinpas verbinding met de bank. Het rekeningsaldo wordt gecheckt en na goedkeuring kan de transactie verder gaan. Met Dip & Go hoeft de parkeerder nu echter geen pincode in te voeren, maar enkel de transactie te accorderen.

Doordat de pincode niet wordt ingevoerd, kunnen skimmers onmogelijk de volledige pinpasgegevens bemachtigen. Daarnaast duurt een parkeertransactie tot wel 30 procent korter. Zo horen rijen met wachtenden voor parkeerautomaten tot het verleden.

“Dip & Go – snel en veilig” wordt alleen geïntroduceerd voor betalingen bij parkeerautomaten en heeft een maximum transactiebedrag van 50 euro per keer. De nieuwe betaalmethode zal in vanaf dit jaar stapsgewijs ingevoerd worden bij de Nederlandse parkeerautomaten.

Gerelateerd artikel:  Pinnen zonder pincode invoer