Nieuwe normen voor elektrische fietsen en scooters

woensdag 15 mei 2013
timer 2 min
Elektrische fietsen, bakfietsen en scooters zijn volledig ingeburgerd. Nieuwe vervoermiddelen vragen om nieuwe normen. Op Europees niveau wordt momenteel gewerkt aan normen voor Light Electric Vehicles (LEV's). 

Nieuwe normen voor elektrische fietsen en scooters

 

Meewerken


NEN zoekt bedrijven en kennisinstellingen die willen meewerken aan het vormgeven van normen voor deze nieuwe vervoermiddelen. Er worden normen gemaakt voor de laadsystemen voor elektrische fietsen en scooters, maar ook normen voor de batterijen die gebruikt worden. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de elektrische fietsen en scooters in Nederland.

Het gaat over de volgende onderwerpen:

-Laden van elektrische voertuigen
-Algemene eisen aan AC- en DC-laadsystemen voor LEV’s (Light Electric Vehicles)
-Eisen aan externe DC-laadsystemen voor LEV’s
-Eisen aan batterij-wisselsystemen voor LEV’s
-Eisen aan communicatieprotocollen voor LEV’s

-Lithiumbatterijen voor gebruik in LEV’s
-Algemene veiligheidseisen en testmethodes
-Eisen voor het laden van batterijen voor gebruik in LEV’s

Nederlandse producenten


Omdat de Europese normen op dit moment nog in ontwikkeling zijn, is het nog heel goed mogelijk om de normen zó te beïnvloeden, dat ze straks goed aansluiten bij de wensen van Nederlandse producenten en gebruikers. NEN is daarom op zoek naar bedrijven en kennisinstellingen die mee willen werken aan het vormgeven van deze normen. Wie dat wil kan contact openemen met Gerdien van de Vreede van NEN, op emailadres gerdien.vandevreede@nen.nl