Oplaadzuilen e-bike Middelburg

maandag 18 juni 2012
timer 1 min
Met het plaatsen van twee oplaadzuilen voor elektrische fietsen is de aanleg van een nieuwe fietsparkeerplaats op het Damplein in Middelburg afgerond. Er is parkeerruimte voor honderd fietsen. Er kunnen tot vier elektrische fietsen tegelijk gebruik maken van de twee 'Ecotap' oplaadpalen.

Oplaadzuilen e-bike Middelburg

Bike Friendly Cities


Het gebruik van deze oplaadpunten is gratis. De fietsparkeerplaats maakt onderdeel uit van Bike Friendly Cities, dat mede gefinancierd wordt met Europese subsidie uit het Interreg 2 Zeeën programma.

Fietsvriendelijk


Het is de bedoeling dat de fietsen van bewoners en bezoekers in de winkelstraten zo geparkeerd worden dat de omgeving begaanbaar en veilig blijft voor passanten en hulpdiensten. Om dat te bereiken wordt in het kader van het overkoepelende project Bike Friendly Cities de fietscapaciteit in en rondom het centrum van Middelburg uitgebreid en verbeterd. Naast het Damplein is dit inmiddels ook op het Walplein en de Stroopoortgang gebeurd. Zo ontstaat er meer ruimte voor de kortparkeerder in de winkelstraat voor de dagelijkse boodschappen.