Parkeerautomaten zonder muntgeld gevoelig voor diefstal

maandag 16 april 2012
timer 1 min
Je zou verwachten dat parkeerautomaten die geen contanten herbergen, extra veilig zijn. De werkelijkheid is anders. De automaten bieden onverlaten de kans om niets vermoedende burgers van hun pinpas te beroven.

Parkeerautomaten zonder muntgeld gevoelig voor diefstal

Eenvoudig trucje


Het trucjes is eenvoudig. Een ‘automobilist’ staat bij een parkeerautomaat met contact geld en kan daarom geen parkeerticket kopen. De automaat accepteert tenslotte geen contanten meer. Hij vraagt aan de volgende klant voor hem met de pas het parkeergeld te voldoen, in ruil voor de contacten.  
De ‘automobilist’’ weet tijdens de koop van de parkeerkaart met een afleidingstruc – bijvoorbeeld door geld op de grond te laten vallen – de pinpas vliegensvlug om te ruilen voor een andere kaart. Wanneer het slachtoffer erachter is gekomen dat zijn pinpas is ontvreemd, blijkt al geld te zijn opgenomen van de bankrekening.


Waarschuwing


De politie in Amsterdam adviseert mensen niet in te gaan op verzoeken van zogenaamde automobilisten die kleingeld bieden voor een pinpastransactie bij een parkeerautomaat maar direct 112 te bellen. Oplichters kijken tijdens het pinnen mee naar de pincode.