Parkeerbeheer Congres 2020: volledig online met een divers programma

donderdag 8 oktober 2020

Op dinsdag 3 november 2020 organiseert uitgeverij Acquire Publishing het jaarlijkse Parkeerbeheer Congres. Deze editie wordt volledig online gehouden. Vanaf je thuiswerkplek kun je in de middag van 3 november veilig het congres volgen.

Dit congres staat in het teken van visies en ervaringen uitwisselen, kennis vergaren en kennis maken. Om zo beleid in de toekomst goed te kunnen vormgeven en parkeerbeheer efficiënt en effectief uit te voeren.

Divers programma

Het congres heeft een zeer divers programma en biedt voldoende mogelijkheden om te netwerken. Barend Jansen van de provincie Zuid-Holland zal de openingskeynote verzorgen. Hij komt vertellen over hoe het verlagen van de parkeernorm ervoor zorgt dat er ruimte gecreëerd wordt voor woningbouw.

In de drie sessierondes waarin gelijktijdig verschillende onderwerpen aan bod komen worden de laatste ontwikkelingen besproken op het gebied van parkeerbeheer en parkeerbeleid. Sessies die tot nu toe bevestigd zijn:

  • Marieke Dankbaar (Potjonker Advocaten) komt spreken over parkeren in relatie tot ruimtelijke ordening. Het blijkt in de praktijk een soms een lastige combinatie te zijn. Ze geeft een overzicht van enkele in het oog springende recente jurisprudentie, ze gaat in op nieuwe mobiliteitsconcepten en de mogelijkheden om deze in het ruimtelijke- en parkeerbeleid te incorporeren en te handhaven.
  • Matthijs Kok (gemeente Utrecht): Het strategisch plan oplaadinfrastructuur 'Utrecht laadt op voor 2030' voorziet in beleid passend bij de ambities uit het coalitieakkoord van gemeente Utrecht om schoon vervoer in de stad optimaal te faciliteren met laadinfrastructuur. Iedere e-rijder moet dichtbij huis en op andere bestemmingen toegang hebben tot een laadpaal.
    Kok, Ontwikkelaar Elektrisch Vervoer en Nieuwe Energie bij de gemeente Utrecht, komt tijdens het congres alles vertellen over het ambitieuze Utrechtse plannen.
  • Ewald Dijkstra (gemeente Amsterdam): De gemeente Amsterdam start een pilot om de verkeersstroom naar de binnenstad in kaart te brengen. Daarbij worden verschillende databronnen gebruikt. Ewald Dijkstra van de gemeente Amsterdam geeft uitleg over deze pilot tijdens het congres.
  • Falco Lievaart (MuConsult) en Jelle Hengstmengel (provincie Noord-Holland): Uit onderzoek naar parkeerbeleid van gemeenten in de provincie Noord-Holland blijkt dat er minder parkeerplaatsen nodig zijn als gemeenten bij nieuwbouwplannen alternatieven voor autobezit bieden en een strenger parkeerbeleid voeren. Deze maatregelen zorgen voor ruimte om meer woningen te bouwen of meer groen in de openbare ruimte. In deze sessie gaan wij in op de succesfactoren en aandachtspunten van dit beleid. Daarnaast gaan wij graag met u in discussie over enkele prikkelende stellingen.
  • Thomas Koorn (gemeente Leiden): De gemeente Leiden heeft onlangs de nieuwe parkeervisie 2020-2030 vastgesteld. Om de dichtbebouwde stad leefbaar, bereikbaar en gastvrij te houden zijn keuzes noodzakelijk. Een van de keuzes is het autoluw maken van het centrum. Thomas Koorn komt er alles over vertellen.

Wie ontmoeten elkaar?

Het Parkeerbeheer Congres is bedoeld voor beleidsbepalers en -makers bij gemeentelijke en provinciale overheden en Rijkswaterstaat, wethouders belast met parkeren en mobiliteit, architecten, aannemers en bouwbedrijven, vastgoedpartijen, woningbouwcorporaties, parkeerbeheerders, parkeerexploitanten, adviesbureaus, professionals die belast zijn met parkeerbeleid bij zorg- en/ of onderwijsinstellingen, winkelcentra en retail, projectontwikkelaars en controlroom operators en leveranciers.

We zijn druk bezig om de laatste sessies definitief in te vullen. Geïnteresseerd in de laatste parkeerontwikkelingen en de ervaringen van gemeenten en provincies? Meld je dan aan voor het Parkeerbeheer Congres via de website.

Lees verder

Circulaire en modulaire fietsenstalling is de nieuwste innovatie

18 jan om 16:17 uur
Ton Kooymans, eigenaar Street Stuff, is ontwerper en ondernemer in hart en nieren en richt zich op de toekomst van…
Lees verder »

Achtlaagse parkeertoren geopend in Leidsche Rijn

12 jan om 14:46 uur
Aan het Berlijnplein in Utrecht is een bijzonder parkeergebouw gerealiseerd dat met een opvallende toren een icoon…
Lees verder »

FietsParkeur introduceert nieuwe normen fietsparkeervoorzieningen

11 jan om 11:49 uur
FietsParkeur is hét keurmerk voor veiliger, duurzame en comfortabele fietsvoorzieningen. De stichting heeft nieuwe…
Lees verder »

Parkeerverguning tweede auto in Amsterdam fors duurder

6 jan om 14:45 uur
De gemeente Amsterdam wil het bezit van een tweede auto ontmoedigen. Daarom wordt een parkeervergunning voor een…
Lees verder »

‘Probleemwegdekken’ succesvol behandelen

5 jan om 13:34 uur
Decennialang worden hoogovenslakken gebruikt als fundament bij de aanleg van wegen. De slakken zijn een…
Lees verder »

Fastned opent eerste snellaadstation bij REWE-supermarkt

16 dec 2020
Fastned heeft de eerste van een geplande reeks snellaadstations geplaatst bij Duitse REWE-supermarkten. Zo kunnen…
Lees verder »

Veilige en esthetische afwerking parkeergarage Leidschendam

15 dec 2020
In Leidschendam wordt er sinds 2016 hard gewerkt aan het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Het…
Lees verder »

De huiselijkheid van een mega-parkeergarage

14 dec 2020
Geen imponerende innovaties maar ‘goede samenwerking’ en hoge eisen aan ‘warmte en gastvrijheid’ brachten ‘het…
Lees verder »