Parkeercontroleurs op de elektrische scooter

maandag 9 juli 2012
timer 2 min
Cition heeft het wagenpark uitgebreid met elektrische scooters. Met ingang van deze week worden de scooters door parkeercontroleurs gebruikt om naar de werkgebieden in de stad te rijden. Daarmee hoopt Cition een bijdrage te leveren aan een betere luchtkwaliteit aan in de stad. Bovendien zijn de nieuwe elektrische scooters geluidsarm.

Parkeercontroleurs op de elektrische scooter

Parkeercontroleurs doen hun werk over het algemeen te voet of via een scanauto. Om van en naar het werkgebied te komen wordt in de regel gebruik gemaakt van de scooter. In Amsterdam is er geen organisatie die meer scooterkilometers maakt dan Cition.

Actieradius


Cition kiest nu voor de voertuigen omdat de huidige elektrische scooters zo geproduceerd worden dat ze de concurrentie aankunnen met de traditionele benzinescooter. De scooters hebben een actieradius van ongeveer 100 kilometer.  Voldoende om de parkeercontroleurs naar hun werkgebieden in stad te brengen en weer terug.
 

Cition directeur Jørgen Weekers: Wanneer dit een succes blijkt zullen we dit aantal elektrische scooters zeker uitbreiden.” Elektrisch vervoer is niet helemaal nieuw voor de parkeerbeheerder. Sinds 2009 wordt al gebruik gemaakt van een elektrische auto voor het ledigen van parkeerautomaten. De elektrische scooters neemt Cition in gebruik als gevolg van de uitbreiding van het werkgebied. “Vanaf 1 juli heeft Cition de taken van PCH overgenomen in de buurten De Baarsjes en Bos en Lommer’’, zegt Jørgen Weekers. “Dit vergde een uitbreiding van ons scooterpark, hierin hebben we nu bewust de keuze gemaakt voor duurzaam.”