Parkeergarage Deventer deels gesloopt

vrijdag 15 juni 2012
timer 2 min
Het dek van garage Noorderbergpoort in Deventer, boven het parkeergedeelte op de begane grond, wordt gesloopt. Dat heeft het college besloten naar aanleiding van onderzoek.
Parkeergarage Deventer deels gesloopt

Drie jaar voor sloop en herbouw


De sloop en de herbouw gaan ongeveer 3 jaar duren. Tot die tijd is parkeren op een deel van het bovendek niet mogelijk. Meer onderzoek moet duidelijk maken of de begane grond en de kelder van de parkeergarage binnen enkele weken weer open kunnen.

Bouwkundige gebreken


In april is de Noorderbergpoortgarage gesloten vanwege bouwkundige gebreken. Na meer onderzoek bleek dat in het bovendek de wapening in het beton is aangetast. Het aangetaste deel wordt gesloopt.

Parkeerabonnement


De gemeente laat onderzoeken of het mogelijk is te parkeren op de begane grond en de kelder. Is dat het geval, dan kunnen abonnees weer in de parkeergarage parkeren. Dit onderzoek duurt ongeveer 3 weken. Zodra de uitkomsten bekend zijn, worden alle belanghebbenden daarvan op de hoogte gesteld.

Tijdelijk minder parkeerplaatsen


Doordat een aantal parkeerplaatsen tijdelijk van het parkeerdek verdwijnen, is er een hogere parkeerdruk op de omgeving. Het college spreekt nog met de raad over de gevolgen voor de komende 3 jaar. Het onderwerp parkeerdruk nemen zij mee in de discussie over het nieuwe parkeerbeleidsplan.

Terug naar overzicht nieuws >>>