Parkeergarage Lievensbergziekenhuis in gebruik genomen

dinsdag 20 augustus 2013
timer 2 min
Bij het Lievensberg Ziekenhuis te Bergen op Zoom is een nieuwe parkeergarage in gebruik genomen. Met de parkeergarage wordt de parkeercapaciteit bij het ziekenhuis uitgebreid naar ruim 900 parkeerplaatsen, waardoor de parkeeroverlast in de omgeving tot het verleden behoort.  De garage is gebouwd door Ballast Nedam Parking.

Parkeergarage Lievensbergziekenhuis in gebruik genomen

De parkeervoorziening is bovengronds, natuurlijk geventileerd, bestaat uit 2 lagen plus maaiveld en telt in totaal circa 325 parkeerplaatsen. De gehele parkeervoorziening kent eenrichtingsverkeer en heeft ruime rijbanen en parkeerplaatsen. De terreininrichting is ook aangepast aan de nieuwe situatie.

De hoofddraagkonstruktie van de garage en het plafond is wit gecoat waardoor de garage een esthetisch fraaie uitstraling heeft en van binnen licht en ruim oogt. Daarnaast is de garage uitgerust met een telsysteem wat de automobilist reeds voor het inrijden van de parkeergarage inzicht geeft in de beschikbaarheid van plaatsen op de verschillende verdiepingen.

 

Uitbreiding


Het Lievensberg Ziekenhuis te Bergen op Zoom wilde vanwege de voorgenomen uitbreiding en de daarmee gepaard gaande toename van de parkeerbehoefte, bij het ziekenhuis extra parkeerfaciliteiten realiseren. In goed overleg met de gemeente is gekozen voor een parkeervoorziening in meerdere lagen boven het maaiveld, passend binnen de randvoorwaarden van het vigerende bestemmingsplan.

Over Lievensberg Ziekenhuis


Met 367 bedden behoort het Lievensberg ziekenhuis tot de middelgrote streekziekenhuizen in Nederland. Met ruim 100 medisch specialisten en circa 1.600 medewerkers en vrijwilligers verlenen ze  de zorg voor West-Brabant, Tholen en St. Philipsland en in toenemende mate voor de patiënten uit de gemeente Reimerswaal. Per jaar bezoeken meer dan 160.000 mensen de polikliniek. In de kliniek worden ruim 22.000 patiënten opgenomen, waarvan 10.000 in dagbehandeling.