Parkeergarage met kunstgras

woensdag 28 maart 2012
timer 2 min
Royal Haskoning is met haar project 'Uitbreiding parkeergarage Gymnasion' door een onafhankelijke vakjury genomineerd voor de Bouwwereld Bouwtechniek Award 2012. 

Dak afgewerkt met kunstgras

Het project bestaat uit het ontwerpen en realiseren van de nieuwbouw van een ondergrondse eenlaagse parkeergarage met 430 parkeerplaatsen, aansluitend op de bestaande parkeergarage onder het Gymnasion (het sportcentrum van de Radboud Universiteit Nijmegen). Het dak van de parkeergarage is afgewerkt met een sportveld van kunstgras. Onder de parkeergarage is een hemelwaterberging van 500m3 gerealiseerd. Royal Haskoning ontwikkelde voor de Radboud Universiteit Nijmegen een eenvoudig detail met grote functionele en financiele voordelen. Het geheim van de oplossing zit in de toepassing van een lichtgewicht waterdoorlatendsysteem van kunststof kratjes.

Thidder Fimerius (projectmanager bij Royal Haskoning): "Het door het ontwerpteam ontwikkelde detail biedt één duurzame en innovatieve oplossing voor meerdere technische problemen. Tegelijkertijd maakt het slimme detail het integrale project van de opdrachtgever veel goedkoper. Nu is het afwachten of het project voldoende internetstemmen krijgen om de prijs daadwerkelijk te winnen!"

Met het uitreiken van de Bouwwereld Bouwtechniek Award wil het vakblad Bouwwereld hoogwaardige en innovatieve bouwtechniek belonen en de prestatie van de bouwtechneut uit de anonimiteit halen. Op 18 april a.s. wordt op de beurs Building Holland in de RAI in Amsterdam de winnaar van de juryprijs en de publieksprijs bekend gemaakt.

Op het dak van de parkeergarage is een sportveld gerealiseerd