Parkeerruimtebesparing met nieuw snellaadcluster

vrijdag 17 mei 2013
timer 1 min
ABB lanceert een speciale laadoplossing die het mogelijk maakt in 30 minuten snel meerdere auto's tegelijk te laden. Hierdoor wordt de flexibiliteit aanzienlijk vergroot. 

Parkeerruimtebesparing met nieuw snellaadcluster

Minder gereserveerde parkeerplaatsen nodig door de snellaadfunctie
Een grote uitdaging voor veel kantoorlocaties en voertuigvloten is het reserveren van meerdere parkeerplaatsen speciaal voor het laden van elektrische en plug-in hybride auto’s. De parkeerdruk rondom kantoren is doorgaans al erg hoog. Middels de flexibiliteit van de 30 minuten snellaadfunctie kan men, met minder parkeerplekken gereserveerd voor elektrisch vervoer, toch alle auto’s laden en zoveel mogelijk elektrisch rijden tussen meerdere bedrijfslocaties. 

Toegangsbeheer voor het hele laadcluster kan eenvoudig gerealiseerd worden via kant-en-klare RFiD smartcards of PIN codes. Via een gebruiksvriendelijke online beheersomgeving kan men de toegang beheren en bijvoorbeeld ook statistieken tonen.

De basis van het ABB laadcluster is de 20kW Terra SC gelijkstroom snellader, speciaal ontworpen voor kantooromgevingen en parkeergarages.