Parkeren in Breda wordt makkelijker en efficiënter

dinsdag 27 augustus 2013
timer 2 min
Parkeren in Breda wordt eenvoudiger en efficiënter geregeld. Dat staat in de nieuwe Parkeerverordening Breda 2013, die het College van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld. 

Parkeren in Breda wordt makkelijker en efficiënter

In 2007 trad de huidige parkeerverordening in werking. De afgelopen jaren bleek dat onderdelen van deze verordening niet meer aansluiten bij de huidige wensen voor parkeren, onder andere van bezoekers van bewoners in het centrum. Ook kan de benutting van de beschikbare parkeercapaciteit efficiënter geregeld worden. Na de herijking van het Parkeerbeleid in juni 2013, is er nu ook de nieuwe parkeerverordening.

Gemengd gebruik parkeerplaatsen

Selçuk Akinci, wethouder Mobiliteit: ”Met de nieuwe parkeerverordening wordt het parkeren in vergunninggebieden makkelijker én efficiënter. Nu is er nog een onderscheid tussen parkeerplaatsen met een parkeermeter en plaatsen voor vergunninghouders. Daardoor komt het soms voor dat een vergunninghouder geen plek kan vinden, terwijl er op de plaatsen met een parkeermeter nog voldoende plaats is, of andersom. Dat is frustrerend. Dit onderscheid gaat grotendeels verdwijnen, zodat een parkeerplaats gebruikt kan worden door zowel vergunninghouders als kortparkeerders. Iedereen mag op alle beschikbare plaatsen parkeren, zolang je maar het geldende tarief betaalt. Een bewoner of bedrijf met een vergunning voor dat gebied mag er parkeren, bezoekers van bewoners betalen het bezoekerstarief of je betaalt het reguliere tarief. Daarnaast wordt het huidige vergunningengebied efficiënter opgedeeld, zodat vergunninghouders meer keuze hebben in de plek waar ze hun auto willen neerzetten. Dat betekent meer vrijheid om te parkeren in de straat waar men dat wil. Deregulering dus.’’