Parkeren met een zware auto kost in Parijs € 18 per uur

maandag 5 februari 2024

Nick_Nick / Shutterstock

De tarieven voor parkeren in Parijs zijn fors gestegen. Na een gehouden referendum in de stad hebben de inwoners een voorstel van burgemeester Anne Hidalgo gesteund. De hogere tarieven gelden overigens niet voor Parijzenaren die hun auto voor de deur parkeren.

In een zondag gehouden referendum hebben Parijzenaren voor een voorstel van burgemeester Anne Hidalgo gekozen. Mensen met een auto die 1.600 kilo of meer weegt, gaan fors meer betalen om in het centrum te parkeren. Het parkeertarief is daar vanaf nu € 18 per uur. Buiten het stadscentrum geldt een iets lager tarief, namelijk € 12 per uur. Hoewel slechts 5,7 procent van de stemgerechtigden kwam opdagen in een van de 39 stemlokalen, werd het voorstel gesteund met bijna 55 procent van de stemmen.

Voor elektrische auto's geldt overigens een hoger grensgewicht. Eigenaren van elektrische auto's betalen fors meer als zij een auto hebben die 2.000 kilo of meer weegt. De hogere tarieven gelden overigens niet voor Parijzenaren die hun auto voor de deur parkeren.