Parkeren ontmoedigen eigen personeel

woensdag 12 september 2012
timer 2 min
Steeds meer werkgevers zien hun personeel graag op een andere manier naar het werk komen dan met de auto. Zo ook het Slingelandziekenhuis in Doetinchem. Het personeel mort.

Parkeren ontmoedigen eigen personeel

Moet een werkgever parkeerplaatsen gratis ter beschikking stellen aan het personeel? Deze vraag komt vaker naar voren nu het voeren van een actief mobiliteitsbeleid in het bedrijfsleven steeds meer aandacht krijgt. Professor Jos van Ommeren (VU-Amsterdam) zei onlangs al dat deze vorm van ‘belonen’ niet de schoonheidsprijs verdient:  “Stop het geld liever in gezondheidszorg in plaats van parkeerplaatsen”. 

Personeel niet meer gratis parkeren

In Doetinchem heeft het bestuur van het ziekenhuis een halt toegeroepen aan het gratis parkeren van medewerkers op het parkeerterrein dat bestemd is voor bezoekers en klanten van het ziekenhuis. Wil het personeel toch op dit terrein parkeren, dan moeten zij net als alle andere klanten, een kaartje kopen.
Het bestuur wil het autogebruik onder personeel ontmoedigen. Maar ook bezoekers en patiënten worden gewezen op de mogelijkheid met de bus naar het ziekenhuis te komen.

Straks betalen voor toiletbezoek


Het personeel mort. In een reactie, te lezen op de site van het ziekenhuis, stelt iemand de vraag of de volgende stap is dat betaald moet worden het bezoeken van het toilet….