ESPA Gold Award voor Interparking Willemspoort in Den Bosch

donderdag 30 mei 2024

Dinsdag 28 mei ontving Erwin Lund, senior projectmanager ontwikkeling bij Interparking Nederland, de ESPA Gold Award voor parkeergarage Willemspoort uit handen van Peter Dingemans, vice-voorzitter van Vexpan. Deze award is dé onderscheiding voor parkeergarages van een uitzonderlijk hoge kwaliteit, veiligheid en klantvriendelijkheid en wordt in Nederland toegekend en uitgereikt door Vexpan; het vooraanstaande platform voor parkeren in Nederland.

Parkeergarage Willemspoort, met 350 parkeerplaatsen en volledig in eigendom van Interparking, bevindt zich in de toekomstige woonwijk Willemspoort-Zuid, tegenover het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan de zuidwestelijke kant van Den Bosch. Sinds de opening in juli 2023 vormt deze parkeervoorziening een waardevolle aanvulling op de reeds bestaande garage van het ziekenhuis, die Interparking al jaren met succes exploiteert en die in 2017 eveneens bekroond werd met een ESPA Gold Award. Erwin Lund verklaarde: “Wij zijn ontzettend blij met deze onderscheiding; het is onze 8e ESPA Gold Award naast de 46 reguliere ESPA Awards die we al in ons bezit hebben. Ik ben vooral trots op ons team dat gezamenlijk deze indrukwekkende prestatie heeft bereikt en wil iedereen hartelijk bedanken voor hun inzet.”

Bijzondere vorm van parkeervoorziening vraagt om creativiteit

De unieke driehoekige vorm van parkeergarage Willemspoort daagde Interparking uit om creatief na te denken over het ontwerp en de inrichting, waarbij ruimtelijkheid en routing voorop stond. Erwin Lund, senior projectmanager ontwikkeling lichtte toe: “Een zorgeloze parkeerbeleving staat bij Interparking centraal. We hebben de bouwer geadviseerd om wokkels te gebruiken voor het stijgende en dalende verkeer, waarmee we brede rijbanen en éénrichtingsverkeer hebben kunnen realiseren. Daarnaast biedt het definitief ontwerp kolomvrije parkeervakken met schuin parkeren en duidelijk gemarkeerde voetgangersstroken voor een overzichtelijke en veilige routing voor voetgangers”.

Gebruiksgemak voor bezoekers

Bezoekers voldoen hun betalingen via pin of creditcard, wat resulteert in een snellere afhandeling. Daarnaast beschikt de parkeervoorziening over 16 parkeerplekken met laadfaciliteiten en is reeds voorbereid op een toekomstige uitbreiding naar 60 laadplekken.

Over Interparking

De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Real Estate en APG, exploiteert in negen Europese landen ruim 1.000 klantvriendelijke parkeervoorzieningen in 9 Europese landen. Interparking behoort tot de top drie van Europese parkeerexploitanten. In Nederland exploiteert Interparking 127 parkeervoorzieningen met in totaal meer dan 65.000 parkeerplaatsen in stedelijke centra, winkelcentra, toeristische trekpleisters, kantoorlocaties, ziekenhuizen en luchthavens. Interparking realiseert duurzame en innovatieve parkeervoorzieningen die bijdragen aan de bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van de omgeving. Kijk voor meer informatie op: www.interparking.nl.