Parkeerdek Rotterdam waterdicht afgedicht

maandag 18 maart 2024

Foto: Triflex

Afgelopen jaar heeft het bedrijf Triflex meegewerkt aan een mooi project: een parkeerdek te midden van een nieuwbouwappartementencomplex in Rotterdam. Boven een ondergrondse garage werden het parkeerdek en de hellingbanen waterdicht afgedicht.

De uitdaging

Het parkeerdek werd gerealiseerd tijdens de nieuwbouw van het appartementencomplex. Het was daarom belangrijk dat er geen schade zou ontstaan aan de nieuwe afwerking door alle bouwwerkzaamheden. Het parkeerdek en de hellingbanen moesten waterdicht werden afgewerkt, zodat de onderliggende parkeergarage beschermd bleef.  

De oplossing

Op het parkeerdek is gekozen voor het systeem Triflex ProPark 1 en op de hellingbanen is het systeem Triflex ProPark 3 gebruikt. De systemen zijn volledig naadloos en waterdicht, waardoor deze bescherming bieden tegen de meest extreme weersomstandigheden. Daarnaast zijn de systemen bestand tegen werking en scheurvorming die ontstaat als gevolg van thermische en mechanische belasting bij een dergelijke constructie van kanaalplaten met druklaag.

Het proces

Erkend Triflex-applicateur Meekelenkamp heeft de vakkennis en ervaring op het gebied van het waterdicht maken van parkeervloeren en daarom werd het bedrijf voor dit project ingeschakeld. Eerst straalden zij de betonnen ondergrond, waarna ze een primer, membraan, slijtlaat met instrooiing en een finish hebben aangebracht. Het resultaat is een esthetisch, waterdicht en veilig parkeerdek. Het parkeerdek is omgeven door pergola’s, waardoor het geheel een vriendelijke uitstraling heeft.