Parkmobile maakt vinden van parkeerplek eenvoudiger

dinsdag 18 augustus 2020

Parkmobile introduceert 'Find & Park' in Amsterdam. Met de nieuwe mogelijkheid wordt het eenvoudiger om een parkeerplek in de hoofdstad te vinden. De app toont nu hoe waarschijnlijk het op dat moment is om een parkeerplek op een bepaalde plek in de stad te vinden. 

Automobilisten kunnen voor vertrek al zien waar de meeste kans op een beschikbare parkeerplek is. De app baseert zich daarbij op zowel statische als dynamische data. De dynamische data worden verzameld door de eigen fleet-scanner-sensoren op voertuigen die door de stad rijden en zo informatie verzamenelen. Dit wordt gecombineerd met data over regels en borden, om zo tot goede voorspelling te komen. 

Esther van der Meer, Managing Director van Parkmobile in Nederland: “Iedereen kent het vervelende gevoel van het zoeken naar een parkeerplaats in een drukke stad. Met Find & Park maken we hier een einde aan. We helpen automobilisten bij het vinden van een vrije parkeerplek. Automobilisten rijden hierdoor minder rond in stedelijke gebieden, wat bijdraagt aan de CO2-reductie van een stad. Dit is bijvoorbeeld voor de gemeente Amsterdam een belangrijk punt op de politieke agenda richting een klimaatneutrale stad in 2050.”

De feature is nu beschikbaar in Amsterdam, maar moet op termijn ook in andere steden beschikbaar komen.