Pieslucht verdwenen

dinsdag 2 april 2013
timer 1 min
De Gemeente Breda heeft in samenwerking met het bedrijf AllSens het geurprobleem in parkeergarages Barones en de Prins aangepakt. Dit na een aanhoudende stroom van klachten over de geur in de parkeergarage. De overlast werd met name veroorzaakt door urine.

Pieslucht verdwenen

“Mensen maakten hierdoor niet graag gebruik van de garage”, zegt Anne Willems van AllSens. “Uit onder andere een onderzoek van het Landelijk Platform Veiligheidpercepties blijkt dat mensen zich onveilig voelen in een ruimte waar het stinkt. Ook zijn ze geneigd om eerder afval achter te laten op zo’n plek. Door het nieuwe systeem moet het afvalprobleem en onveilige gevoel dus afnemen.”
De prijs van het geursysteem is 1395 euro. “Dit wordt bevestigd op een centrale plaats zodat het zogenaamde aroma overal heen kan. Deze aroma’s hebben een neutraliserende werking waardoor de geuroverlast minder wordt”, aldus Willems. Ook is er een speciale spray aangebracht op de urinevlekken die de bacteriën doden.
De Gemeente Breda is niet van plan de geursystemen in andere parkeergarages aan te brengen. Daar heersen volgens de woordvoerster deze problemen niet zo.
 

Bron: BredaVandaag.nl