Proefperiode nieuw parkeersysteem in Maasmechelen

donderdag 25 augustus 2016
timer 1 min
Op het parkeerterrein voor het gemeentehuis in Maasmechelen, in de Belgische provincie Limburg, start vanaf 1 september een proef met een nieuw parkeersysteem. Dit is te lezen op de website van Limburgnieuws.be.

Tijdens de testperiode worden de camera's en de slagbomen op het parkeerterrein in gebruik genomen, zo meldt Limburgnieuws.be. De proef duurt twee maanden en gedurende die periode blijft parkeren nog gratis. Na de proefperiode wordt betaald parkeren ingevoerd, maar blijft het eerste anderhalf uur parkeren alsnog gratis. 


Kentekenherkenning

Het nieuwe parkeersysteem werkt met kentekenherkenning. Wanneer de proefperiode voorbij is, moeten gebruikers van het parkeerterrein betalen bij het verlaten van het terrein. Dan komen ze langs een betaalautomaat die aangeeft of en hoeveel ze moeten betalen. 


Bezoekers gemeentehuis

Het betaald parkeren wordt ingevoerd, omdat het voor bezoekers van het gemeentehuis vaak lastig is om een parkeerplaats te vinden. Met het invoeren van het betaald parkeren zou dit gemakkelijker moeten worden. En voor bezoekers van het gemeentehuis zou het gratis eerste anderhalf uur lang genoeg moeten zijn om een bezoek aan het gemeentehuis te brengen.


Bron: Limburgnieuws.be