Q-Park App: realtime beschikbare parkeerplaatsen

maandag 21 mei 2012
timer 1 min
Vanaf vandaag kunnen ook bezitters van een Blackberry smartphone de onlangs vernieuwde Q-Park App gratis downloaden. Via deze App word je met slechts één druk op de button 'in de buurt' naar de dichtstbijzijnde Q-Park parkeerfaciliteit genavigeerd en kun je zien hoeveel vrije parkeerplaatsen er per parkeerfaciliteit beschikbaar zijn.

Q-Park App: realtime beschikbare parkeerplaatsen

De online ‘parkeerhulp’ is nu beschikbaar voor zowel de mobiele besturingssystemen Apple iOS, Android als Blackberry OS.


Beschikbaarheid & Bereikbaarheid


De doorontwikkeling van de smartphone applicatie is onderdeel van het programma ‘Beschikbaarheid & Bereikbaarheid’. Doel van dit Q-Park programma is om de bereikbaarheid van parkeerlocaties en de beschikbaarheid van lege parkeerplekken zo goed mogelijk te communiceren. Zo wordt bijvoorbeeld ook informatie via de inmiddels bekende PRIS (Parkeer en Route Informatie Systeem) borden aangeboden en zijn de Q-Park parkeerfaciliteiten opgenomen in het kaartmateriaal van Navteq en TeleAtlas. De bedoeling van ‘Beschikbaarheid & Bereikbaarheid’ is onder andere om het zoekverkeer te verminderen en daarmee een positieve bijdrage te leveren aan het terugdringen van de uitstoot van CO2 en het voorkomen van ongelukken.