Q-Park parkeergarage voor het grootste gebouw in aanbouw in Europa

woensdag 5 juni 2013
timer 3 min
De parkeergarage in gebouw De Rotterdam zal door Q-Park Nederland geëxploiteerd worden, zo is vandaag overeengekomen met projectontwikkelaars MAB Development en OVG Projectontwikkeling. 'De Rotterdam' wordt met 160.000 vierkante meter het grootste gebouw in Nederland. De vijf-laagse parkeergarage biedt ruimte aan zo'n 650 parkeerplaatsen voor auto's en 40 plaatsen voor motoren.

Met de ondertekening van dit contract voor een huurperiode van minimaal 25 jaar, is zo’n 85 procent van De Rotterdam verhuurd of verkocht. Medio november 2013 wordt het gebouw op de Wilhelminapier opgeleverd en de parkeergarage in gebruik genomen. Een spectaculair, glazen atrium met een hoogte van 30 meter en zicht tot wel 80 meter, doorkruist de parkeerlagen in De Rotterdam die zowel voor gebruikers van De Rotterdam als voor bezoekers van de Wilhelminapier toegankelijk zijn.

 

Hoog kwaliteitsniveau

"Deze overeenkomst past uitstekend in onze strategie van exploitatie van garages op toplocaties", aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland. "De Wilhelminapier is een gebied dat sterk in ontwikkeling is en De Rotterdam wordt een van de mooiste gebouwen in Nederland. Het hoge kwaliteitsniveau ervan is ook terug te zien in de garage. We zijn dan ook zeer content dat wij de garage in De Rotterdam aan onze portefeuille kunnen toevoegen."

 

A-locatie

Mischa Molsbergen, projectdirecteur De Rotterdam C.V.: "Wij zijn er trots op dat we opnieuw een grote naam aan De Rotterdam hebben kunnen verbinden. Q-Park heeft een uitstekend trackrecord en staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige exploitatie van parkeergarages op A-locaties. Een waardevolle partner dus voor De Rotterdam die in belangrijke mate zal bijdragen aan het succesvol functioneren van deze verticale stad."

 

Over Q-Park

Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Haar portfolio omvat zo’n 840.000 parkeerplaatsen verdeeld over meer dan 5.800 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. Q-Park Nederland telt 246 parkeerfaciliteiten, waaronder 93 P+R terreinen.

 

Over De Rotterdam – verticale stad

‘De Rotterdam’, op de Wilhelminapier in Rotterdam is een ontwikkeling van de Rotterdam CV, een samenwerkingsverband van MAB Development en OVG Projectontwikkeling. Het multifunctionele gebouw, naar ontwerp van Rem Koolhaas (OMA), biedt ruimte aan een mix van functies die het gebouw tot een verticale stad maken waarin 24 uur per dag geleefd wordt. Behalve kantoorruimte (o.a. voor de gemeente Rotterdam) en een designhotel (NH Hotels), biedt het gebouw ook onderdak aan cafés, restaurants en een health club.