SCANaCAR’s

vrijdag 11 april 2014
timer 1 min
De SCANaCAR's is een op het voertuig gemonteerde parkeer-monitoring systeem dat niet alleen bijdraagt aan efficiënte handhaving van het parkeerbeleid maar ook de capaciteit heeft om (door middel van machine vision technology) met nauwkeurigheid bezette en vrije parkeerplaatsen te detecteren.

Deze gegevens kunnen door middel van de GPS positionering terug worden gekoppeld aan parkeer managementsystemen om zo weer doorgegeven te worden aan gebruikers. Zo biedt het systeem informatie over beschikbaarheid van plaatsen. Het system wordt al toegepast in Amsterdam. Betrouwbare informatie over met slagboom afgesloten parkeergelegenheden is beschikbaar en wordt al meegenomen in in-car navigatiesystemen. Het systeem kan er toe bijdragen dat hetzelfde mogelijk wordt voor individuele parkeerplaatsen (buiten parkeergarages).


Steden omarmen intelligente parkeersystemen op basis van embedded technologieën meer en meer. Dit biedt een alternatief wat zonder aanpassing aan het wegdek kan worden toegepast.


De SCANaCAR’s heeft op de Intertraffic 2014 de Intertraffac Innovation Award gewonnen in de categorie parkeren.