Slijtvaste parkeergarage in stijl van Hoogvliet supermarkt

dinsdag 20 december 2022

Onlangs werd de nieuwe Hoogvliet supermarkt in Vlaardingen geopend. Het eerste en laatste wat bezoekers van deze supermarkt zien, is de parkeergarage. Het was daarom van belang om onder deze supermarkt een parkeergarage te maken die een moderne en frisse uitstraling zou hebben, geheel in stijl van de Hoogvliet supermarkt. Zo komt het winkelend publiek met een goed gevoel in de supermarkt aan, en verlaten zij de winkel weer met hetzelfde positieve gevoel.

De oplossing

Voor de hellingbaan en inrit van de parkeergarage bood het Triflex DeckFloor syteem, variant 3 oplossing. Hellingbanen worden bij zowel op- als neergaand gebruik zwaar op de proef gesteld door de tractie van de auto’s die eroverheen rijden. Het Triflex DeckFloor systeem variant 3 is specifiek ontwikkeld voor het slijtvast en antislip afwerken van hellingbanen welke zwaar mechanisch worden belast.

Inrit en helling

Voor de parkeervloer is gekozen voor het Triflex CPS-C+ systeem met een dubbele laag primer. Dit systeem is ontwikkeld volgens de meest recente inzichten in kleur- en lichtontwerp. Hiermee wordt de juiste sfeer in de vaak donkere parkeerkelders gecreëerd, waardoor de parkeergarage een prettige ontvangstruimte wordt voor winkelend publiek. Doordat een dubbele primerlaag is gebruikt, kreeg het systeem meer body en werd deze duurzamer.

Ingang winkelend publiek

Door middel van het toepassen van deze systemen, kon aan alle eisen van de opdrachtgever worden voldaan.

Het proces

Erkend Triflex applicateur Meekelenkamp Kunststof Techniek heeft de systemen in de parkeergarage aangebracht. Allereerst moest er geschuurd worden, en de ondergrond gerepareerd worden waar nodig. Vervolgens werd de slijtlaat aangebracht, waarna deze werd ingestrooid. Ten slotte werd een finishlaag aangebracht in de gewenste uitstraling en kleur.

Sfeer voor winkelen

De uitdaging

De opdrachtgever wilde graag een slijtvaste, duurzame parkeervloer geheel in stijl van de Hoogvliet supermarkt. Daarbij waren veiligheid, overzichtelijkheid en gebruiksgemak van belang. Ook moest de parkeervloer bestand zijn tegen de hoge belasting van zowel auto’s als ook winkelwagens.

Parkeervakken

Het resultaat

Het resultaat is een duurzame, veilige en esthetische parkeergarage die voldoet aan de wensen van de opdrachtgever. De bezoekers van de Hoogvliet supermarkt kunnen hier met een goed gevoel parkeren en in- en uitrijden. Alle betrokken partijen zijn tevreden met het resultaat.