Slim telsysteem Streeteagle neemt vogelvlucht

donderdag 1 oktober 2020

De slimme telsensoren van het bedrijf Parkeagle meten real time snelheid, aantal voertuigen, de richting van het verkeer en het type voertuig. Inmiddels maken zo’n 35 gemeenten gebruik van het Streeteaglesysteem.

Parkeagle besloot om gemeenten gratis kennis te laten maken met Streeteagle middels een pilot. “Gemeenten konden het systeem gratis testen in een straat. Dat heeft ons geen windeieren gelegd. Veel gemeenten zijn definitief overgestapt van de telslangen naar onze slimme sensoren”, vertelt Juriaan Karsten van Parkeagle. Zo besloot de gemeente Venlo om voor het centrumgebied tachtig telpunten met sensoren aan te schaffen. “We plaatsen de sensoren voor tien jaar. Gemeenten kunnen zelf bepalen in welke periode er geteld wordt. Wanneer er geteld wordt, betaal je per meetpunt slechts 135 euro per week. Gemeenten betalen dus naar gebruik.” Daar komt bij dat door de lage kosten van het systeem de gemeente geen aanbesteding hoeft uit te schrijven. Karsten: “In Venlo bleven ze bijvoorbeeld onder de grens van tienduizend euro. Bij andere leveranciers is dat niet mogelijk.”

Ook de gemeenten Raalte en Delfzijl maken gebruik van Streeteagle. “We hebben daar weten aan te tonen dat onze sensoren accurater zijn dan radar en telslangen. De radarkast die op hetzelfde wegvak was gericht als onze sensor faalde om voor één van de twee banen accurate data te leveren. Dit heeft de gemeente kunnen constateren met onze sensoren. Onze sensoren weken maar twee procent af van de snelheid en maar één procent bij de classificering van de voertuigen”, vertelt Karsten trots. Het slimme sensorensysteem wordt geregeld gebruikt om gemeentelijk beleid te toetsen. “Zo heeft de gemeente Amsterdam in de grachtengordel Streeteagle ingericht. In het gebied bevindt zich een school en op bepaalde momenten van de dag zijn verschillende straten in het gebied autoluw gemaakt. De gemeente gebruikt Streeteagle om te meten wat er nu in de omliggende straten van de school gebeurt aan het begin en einde van de schooldag.”


Shop & go

Verschillende gemeenten richten ook steeds vaker een shop & go zone in. Dat gebeurt met name in centrumgebieden. Ook daar bracht Parkeagle een slim voor in de markt. “In de shop & go zone in bijvoorbeeld de gemeente Hengelo mag dertig minuten geparkeerd worden. Onze sensoren op de parkeerplaatsen zijn zo ingericht dat boa’s een melding krijgen via een app als auto’s te lang geparkeerd staan. Zo kan er eenvoudig gehandhaafd worden.”

Mede door de gratis Streeteagle pilot groeit Parkeagle inmiddels hard. “We hebben nieuwe mensen aangenomen om de stijgende vraag naar onze diensten aan te kunnen. We zijn een jong bedrijf en vinden een goede service heel erg belangrijk. Daarom hebben we altijd nauw contact met onze klanten”, zo besluit Karsten.

Parkeagle
www.parkeagle.com

Lees verder

Circulaire en modulaire fietsenstalling is de nieuwste innovatie

18 jan om 16:17 uur
Ton Kooymans, eigenaar Street Stuff, is ontwerper en ondernemer in hart en nieren en richt zich op de toekomst van…
Lees verder »

Achtlaagse parkeertoren geopend in Leidsche Rijn

12 jan om 14:46 uur
Aan het Berlijnplein in Utrecht is een bijzonder parkeergebouw gerealiseerd dat met een opvallende toren een icoon…
Lees verder »

FietsParkeur introduceert nieuwe normen fietsparkeervoorzieningen

11 jan om 11:49 uur
FietsParkeur is hét keurmerk voor veiliger, duurzame en comfortabele fietsvoorzieningen. De stichting heeft nieuwe…
Lees verder »

Parkeerverguning tweede auto in Amsterdam fors duurder

6 jan om 14:45 uur
De gemeente Amsterdam wil het bezit van een tweede auto ontmoedigen. Daarom wordt een parkeervergunning voor een…
Lees verder »

‘Probleemwegdekken’ succesvol behandelen

5 jan om 13:34 uur
Decennialang worden hoogovenslakken gebruikt als fundament bij de aanleg van wegen. De slakken zijn een…
Lees verder »

Fastned opent eerste snellaadstation bij REWE-supermarkt

16 dec 2020
Fastned heeft de eerste van een geplande reeks snellaadstations geplaatst bij Duitse REWE-supermarkten. Zo kunnen…
Lees verder »

Veilige en esthetische afwerking parkeergarage Leidschendam

15 dec 2020
In Leidschendam wordt er sinds 2016 hard gewerkt aan het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Het…
Lees verder »

De huiselijkheid van een mega-parkeergarage

14 dec 2020
Geen imponerende innovaties maar ‘goede samenwerking’ en hoge eisen aan ‘warmte en gastvrijheid’ brachten ‘het…
Lees verder »