Slim telsysteem Streeteagle neemt vogelvlucht

donderdag 1 oktober 2020

De slimme telsensoren van het bedrijf Parkeagle meten real time snelheid, aantal voertuigen, de richting van het verkeer en het type voertuig. Inmiddels maken zo’n 35 gemeenten gebruik van het Streeteaglesysteem.

Parkeagle besloot om gemeenten gratis kennis te laten maken met Streeteagle middels een pilot. “Gemeenten konden het systeem gratis testen in een straat. Dat heeft ons geen windeieren gelegd. Veel gemeenten zijn definitief overgestapt van de telslangen naar onze slimme sensoren”, vertelt Juriaan Karsten van Parkeagle. Zo besloot de gemeente Venlo om voor het centrumgebied tachtig telpunten met sensoren aan te schaffen. “We plaatsen de sensoren voor tien jaar. Gemeenten kunnen zelf bepalen in welke periode er geteld wordt. Wanneer er geteld wordt, betaal je per meetpunt slechts 135 euro per week. Gemeenten betalen dus naar gebruik.” Daar komt bij dat door de lage kosten van het systeem de gemeente geen aanbesteding hoeft uit te schrijven. Karsten: “In Venlo bleven ze bijvoorbeeld onder de grens van tienduizend euro. Bij andere leveranciers is dat niet mogelijk.”

Ook de gemeenten Raalte en Delfzijl maken gebruik van Streeteagle. “We hebben daar weten aan te tonen dat onze sensoren accurater zijn dan radar en telslangen. De radarkast die op hetzelfde wegvak was gericht als onze sensor faalde om voor één van de twee banen accurate data te leveren. Dit heeft de gemeente kunnen constateren met onze sensoren. Onze sensoren weken maar twee procent af van de snelheid en maar één procent bij de classificering van de voertuigen”, vertelt Karsten trots. Het slimme sensorensysteem wordt geregeld gebruikt om gemeentelijk beleid te toetsen. “Zo heeft de gemeente Amsterdam in de grachtengordel Streeteagle ingericht. In het gebied bevindt zich een school en op bepaalde momenten van de dag zijn verschillende straten in het gebied autoluw gemaakt. De gemeente gebruikt Streeteagle om te meten wat er nu in de omliggende straten van de school gebeurt aan het begin en einde van de schooldag.”


Shop & go

Verschillende gemeenten richten ook steeds vaker een shop & go zone in. Dat gebeurt met name in centrumgebieden. Ook daar bracht Parkeagle een slim voor in de markt. “In de shop & go zone in bijvoorbeeld de gemeente Hengelo mag dertig minuten geparkeerd worden. Onze sensoren op de parkeerplaatsen zijn zo ingericht dat boa’s een melding krijgen via een app als auto’s te lang geparkeerd staan. Zo kan er eenvoudig gehandhaafd worden.”

Mede door de gratis Streeteagle pilot groeit Parkeagle inmiddels hard. “We hebben nieuwe mensen aangenomen om de stijgende vraag naar onze diensten aan te kunnen. We zijn een jong bedrijf en vinden een goede service heel erg belangrijk. Daarom hebben we altijd nauw contact met onze klanten”, zo besluit Karsten.

Parkeagle
www.parkeagle.com

Lees verder

De kracht van periodieke mobiliteitsenquêtes

26 okt om 10:58 uur
Het periodiek houden van een uitgebreide mobiliteitsenquête blijkt in het Amsterdamse Zuidas-gebied een waardevol…
Lees verder »

Find & Park

22 okt om 11:28 uur
Het zal voor velen een bekend fenomeen zijn. Je gaat een dagje shoppen in de Kalverstraat of naar een wedstrijd…
Lees verder »

Aantal parkeertransacties vooral in grote steden gedaald

20 okt om 11:52 uur
Uit cijfers van Parkmobile blijkt dat het aantal parkeertransacties met 12 procent is gedaald sinds de laatste…
Lees verder »

Parkeergarage Welkoop in Apeldoorn in afrondende fase

20 okt om 11:37 uur
De realisatie van de Parkeergarage voor het nieuwe distributiecentrum van Welkoop in Apeldoorn bevindt zich in een…
Lees verder »

30.000 extra woningen in Zuid-Holland door verlagen van de parkeernorm

19 okt om 20:27 uurtimer4 min
In de provincie Zuid-Holland is een groeiend te kort aan betaalbare woningen. Uit onderzoek uitgevoerd in opdracht…
Lees verder »

Parkeergarage Buitenhaven weer langdurig beschermd

19 okt om 10:13 uur
In parkeergarage Buitenhaven ontstond er scheurvorming in de druklaag van het parkeerdek. Hierdoor werd de kans op…
Lees verder »

Parkeren en ruimte ordening; een lastige combinatie

13 okt om 23:08 uurtimer5 min
Advocaat Marieke Dankbaar (Pot Jonker Advocaten) houdt tijdens het Parkeerbeheer Congres een keynote over de…
Lees verder »

Wie heeft het eigenaarschap van parkeerdata?

13 okt om 10:34 uurtimer5 min
Vraagstukken rond parkeerdata blijven de actualiteit vragen. Van wie is nou de gegenereerde data tijdens een…
Lees verder »