Speciale simkaart moet parkeerautomaten online houden

dinsdag 1 augustus 2017
timer 1 min
De gemeenten Culemborg, Katwijk, Middelburg en Sluis hebben speciale roaming simkaarten geïnstalleerd in hun parkeerautomaten. Deze simkaart, ontwikkeld door Taxameter Centrale (TMC), kiest automatisch het best beschikbare mobiele netwerk uit. Daardoor heeft een netwerkstoring bij één telecomprovider geen invloed meer op de werking van de parkeerautomaat.

Parkeerautomaten maken gebruik van een mobiele dataverbinding voor verwerking van bijvoorbeeld pintransacties. De dekkingsgraad voor de ontvangst van het signaal van telecomproviders verschilt per locatie. Om de beste signaalsterkte te bieden, voert TMC van tevoren metingen uit, om op de juiste plek de juiste provider in te zetten voor de datacommunicatie vanuit de parkeerautomaten. Bij verlies aan signaalsterkte, bijvoorbeeld door een storing, kan dat betekenen dat pintransacties niet meer goed gaan of helemaal niet meer mogelijk zijn.

Sterk signaal

Door de roaming simkaart wordt automatisch het best beschikbare mobiele netwerk gekozen. Als het sterkste mobielenetwerksignaal dus bij een andere provider is, schakelt de parkeerautomaat daarop over. Zo moet de parkeerautomaat altijd bereikbaar blijven. 

De simkaart moet storingen voorkomen, waardoor pintransacties mogelijk blijven