Speedgate as a Service als oplossing voor Schiphol Express

vrijdag 26 juni 2020

Op het logistieke centrum van Schiphol Express is het een komen en gaan van vrachtwagens, die snel en eenvoudig het terrein op en af moeten kunnen rijden terwijl onbevoegden buiten de deur gehouden worden. HTC parking & security heeft daarom de oude toegangshekken vervangen door vier nieuwe Speedgates.

De oude toegangshekken waren dringend aan vervanging toe. Gebouweigenaar Solidiam kwam daarvoor terecht bij HTC parking & security voor vier nieuwe Speedgates. Accountmanager Pascal Beuman ging samen met Solidiam op zoek naar de juiste oplossing die perfect aansloot bij de klantvraag. Al snel bleek de SaaS-propositie ‘Speedgate as a Service’ als alternatief voor het investeren in nieuwe Speedgates een interessante optie. Voor Pascal een goede reden om verder in de HTC-organisatie te informeren naar de meest kosteneffectieve oplossing.

Geen investeringsrisico

Als een Speedgate op de juiste wijze onderhouden wordt, dan gaat hij met gemak zo’n 25 jaar mee. Zo’n lange levensduur is natuurlijk geweldig, maar brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. Want hoe houd je als eigenaar zo’n hoogwaardig, gespecialiseerd product al die jaren in topconditie, zodat de betrouwbaarheid gegarandeerd blijft? Dat vroeg Solidiam zich ook af.

Natuurlijk konden ze hiervoor een onderhoudscontract afsluiten, maar het concept van Speedgate as Service sloot beter aan bij de langetermijnvisie voor het gebouw en het terrein van Schiphol Express. Stefan Morssink, Business Innovatie Manager bij HTC: “We zijn bij HTC constant op zoek naar innovatieve en duurzame manieren om kwalitatief hoogwaardige producten aan te bieden en onze klanten te ontzorgen. Speedgate as a Service is daarin een logische stap. Toen Solidiam bij ons kwam met het verzoek om mee te denken over een passende oplossing zonder investeringsrisico, maar mét zorgeloos gebruik en beheer, was al snel duidelijk dat Speedgate as a Service hét antwoord was op al hun vragen.”

Compleet nieuw ingerichte voertuigentrees

Eén van de eerste stappen was het opnieuw inrichten van de entrees. Stefan: “De beschikbaarheid die we garanderen, kunnen we alleen leveren als de entree goed gebruikt wordt en de Speedgates niet in storing raken. We zijn daarom gestart met het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid voor de chauffeurs. Deze mensen werken vaak onder tijdsdruk en zijn in de meeste gevallen niet bekend met de situatie ter plekke. Dan is het prettig als de terreininrichting je helpt om de toegang goed te gebruiken. Dit hebben we onder andere gerealiseerd door duidelijke belijning aan te brengen. Ook ledverlichting en strategisch geplaatste aanmeldzuilen zorgen ervoor dat het in- en uitrijden vlot en soepel verloopt. Daarnaast zijn de Speedgates voorzien van slimme (IoT) technologie en ingebouwde camera’s. Mocht het toch mis gaan, dan kunnen we de oorzaak eenvoudig achterhalen en eventuele schade snel repareren.”

Van product naar prestatie-inkoop

De service en het onderhoud worden uiteraard ook door HTC verzorgd. Dit is onderdeel van de Speedgate as a Service-overeenkomst, zodat Schiphol Express hier geen omkijken naar heeft. “Zij kopen namelijk een prestatie, in plaats van een product,” legt Stefan uit. “De kwaliteit van deze prestatie is vastgelegd in heldere KPI’s, die jaarlijks worden geëvalueerd.”

Zo weet Solidiam, en daarmee Schiphol Express, zeker dat aan alle afgesproken doelstellingen en kwaliteitseisen voldaan wordt, tegen een vaste, aantrekkelijke prijs over de gehele gebruiksduur. Iets wat uitstekend past in de huidige trend van prestatie-inkoop oftewel Performance Procurement. Een manier van inkopen waarbij de gebruikswaarde gewaarborgd blijft en risico’s tot een minimum beperkt zijn. In dit geval betekent dit dat Schiphol Express profiteert van een geoptimaliseerde voertuigentree en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige Speedgates die het gewoon altijd doen. HTC garandeert immers de prestatie gedurende de volledige contractperiode.

Voorbereid op een duurzame toekomst

Daar komt bij dat deze manier van inkopen tegelijkertijd bijdraagt aan een circulaire economie. Er worden steeds meer eisen gesteld aan duurzaam gebruik van grondstoffen en energie. Dit vraagt om oplossingen waarbij de waarde van producten en grondstoffen optimaal wordt benut.

Stefan: “Dat is iets waar we bij HTC volop mee bezig zijn. Zo worden onze Speedgates gemaakt van kwaliteitsonderdelen die, na een lange levensduur, geheel of gedeeltelijk opnieuw inzetbaar zijn. Ook slimme technologie speelt hierbij een rol. Hierdoor zijn we in staat om onderhoud op maat uit te voeren en storingen te voorkomen of op afstand te verhelpen. Zo houden we de impact op het milieu en de klant zo laag mogelijk.”

Meer informatie

Wil jij net als Schiphol Express, Speedgate as a Service afnemen of meer informatie over dit duurzame en doeltreffende concept? Neem dan gerust contact met ons op via 088 027 70 88. Onze verkoopafdeling staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Lees verder

ParkeerWekker voorkomt parkeerboete door scanauto

15 sep om 14:36 uur
Waar de markt handig inspeelde op mobiele snelheidsradars door middel van radardetectoren, speelt de Amsterdamse…
Lees verder »

Schiedam krijgt eerste houten parkeergarage van Nederland

15 sep om 10:41 uur
Continental Car Parks ontwikkelt volgend jaar de eerste houten parkeergarage van Nederland in Schiedam. Daarnaast…
Lees verder »

Amsterdam plaatst meer Parkeer en Loop-palen

26 aug om 14:19 uur
In Amsterdam zijn 'P+L'-palen geplaatst: Parkeer en Loop, als alternatief voor bijvoorbeeld de 'Park & Ride'.…
Lees verder »

Parkmobile maakt vinden van parkeerplek eenvoudiger

18 aug om 09:50 uur
Parkmobile introduceert 'Find & Park' in Amsterdam. Met de nieuwe mogelijkheid wordt het eenvoudiger om een…
Lees verder »

Parkeergarage Noord-Brabants ziekenhuis kan weer jaren mee

13 aug om 11:43 uur
Voor twee renovaties van een ziekenhuis in Noord-Brabant heeft Triflex producten en systemen geleverd. In 2018…
Lees verder »

Vijftien Rotterdamse parkeergarages beschikbaar via Parkmobile

13 aug om 10:54 uur
Vijftien Rotterdamse parkeergarages met ruim 6.300 parkeerplaatsen zijn sinds 1 augustus toegankelijk via de…
Lees verder »

Herontwikkeling historische Fenixloodsen

10 aug om 15:17 uur
Een uniek en historisch bouwwerk in Rotterdam: De Fenixloodsen. Wonen aan het water met een prachtig uitzicht, in…
Lees verder »

Utrecht verlaagt tarieven vier P+R-garages

23 jul om 10:34 uur
De gemeente Utrecht verlaagt per 1 september de tarieven van vier P+R-voorzieningen. Gebruikers kunnen hier voor 2…
Lees verder »