Sprinklerbeveiliging is niet altijd de enige weg

maandag 29 april 2013
timer 1 min
In het magazine PARKEER24 dat vrijdag jl. is verschenen is een artikel opgenomen over brandveiligheid. Daarin wordt door de schrijvers, ing. Susan Eggink-Eilander en ing. Lieuwe de Witte van Nieman Raadgevende Ingenieurs bv gesteld dat sprinklerbeveiliging niet altijd de enige weg is.   

Sprinklerbeveiliging is niet altijd de enige weg

Brandveiligheid in parkeergarages vraagt om een genuanceerde kijk op effecten en risico’s. Met de definitie van de overheidsdoelen voor brandveiligheid is het goed mogelijk een veiligheidsconcept voor een parkeergarage te ontwikkelen. In bepaalde situaties zal dat leiden tot een concept met natuurlijke ventilatie zonder al te veel installatietechniek. In andere situaties zal dit leiden tot een concept met ventilatie onder brandomstandigheden en in bijzondere gevallen tot een concept met sprinklerbeveiliging.

Thema’s als omgeving, continuïteit en geld zullen mede bepalen welk concept uiteindelijk gekozen wordt door de aanvrager in het kader van een gelijkwaardige oplossing. Voor het bevoegd gezag rest dan nog één taak: toetsen of met het gekozen concept de beoogde veiligheidsdoelen van de overheid bereikt worden.