Test app Maastricht-Bereikbaar

maandag 25 juni 2012
timer 2 min
   Parkeren in Maastricht is niet altijd gemakkelijk. Daarom introduceert Maastricht-Bereikbaar samen met Q-park de pilot Slim Parkeren. Via deze proef willen we onderzoeken of automobilisten hun parkeergedrag aanpassen als zij via een (smartphone)app informatie krijgen over de parkeermogelijkheden.
Test app Maastricht-Bereikbaar

Meer deelnemers


Met de gratis app ziet u bij welke parkeergarage nog plaats is. Is de garage waar u wilt parkeren vol, dan leidt de app u naar een goed alternatief. Momenteel is de app 500 keer gedownload en ruim 280 keer geactiveerd. De pilot is echter gebaat bij meer deelnemers.

Pilot


De pilot Slim Parkeren is nu nog een proef. Automobilisten die meedoen krijgen de komende maanden via de app verschillende niveaus van informatie aangeboden. De ene gebruiker krijgt meer informatie, de ander minder. Samen met de Vrije Universiteit Amsterdam kijken we of bezoekers de app gebruiken om slimmer te parkeren en onderzoeken we het effect van de aangeboden informatie. De resultaten en de feedback van gebruikers helpen ons om de app verder te verbeteren. Als u meedoet, helpt u Slim Parkeren bij het onderzoek. En u helpt uzelf: parkeren wordt een stuk makkelijker! Iedere keer als u meedoet, maakt u bovendien kans op een iPad3 of een diner voor twee in een Maastrichts restaurant.

Meer informatie


Maastricht-Bereikbaar ontwikkelt een uitgebreid pakket aan maatregelen, gericht op slim reizen en slim werken. Door de bezoeker te helpen bij het vinden van een geschikte parkeerplaats draagt de Slim Parkeren app eraan bij om de stad, ook op topdagen, bereikbaar te houden. Kijk voor informatie op www.maastricht-bereikbaar.nl/slimparkeren.     
 

Terug naar overzicht nieuws >>>