Tijdelijke fietsenstalling op water

donderdag 6 december 2012
timer 2 min
De werkzaamheden in het stationsgebied van Deventer breiden zich uit. Binnenkort start ProRail met de aanleg van het derde perron. Om de aanleg van dit perron mogelijk te maken verplaatst ProRail nog dit jaar de huidige fietsenstallingen in het gebied voor de duur van de bouw naar een tijdelijke overdekte stalling op de gracht.  

Tijdelijke fietsenstalling op water

Wie volgend najaar zijn fiets overdekt wil stallen, kan in plaats van in de huidige ondergrondse stalling terecht in een tijdelijke overdekte stalling, op de gracht voor de Leeuwenbrug. In een deel van de gracht komt daarvoor een fundering van zand.

Bereikbaar


In de loods worden fietsen gestald tijdens de verbouwing van de ondergrondse fietsenstalling, daarna wordt de tijdelijke stalling op de gracht weer opgeheven. De plekken zijn bedoeld voor abonnementhouders van de huidige ondergrondse stalling. Er is plek voor circa 650 fietsen.


Tijdelijke weg


Op de fundering in de gracht komt ook een tijdelijke weg, waarmee de parkeerplekken achter en onder de Leeuwenbrug bereikbaar blijven tijdens de verbouwing. De loods wordt in het najaar van 2013 geplaatst en blijft tot de nieuwe ondergrondse fietsenstalling klaar is.

Knooppunt


Het stationsgebied is een belangrijk knooppunt. Dagelijks stappen ruim 18.000 mensen in en uit de trein. Dat aantal stijgt de komende jaren ongeveer dertig procent. Om klaar te zijn voor de toekomst verandert er veel. De aansluiting met de binnenstad verbetert, er komt een vast derde perron en de ondergrondse fietsenstalling breidt uit. Dit in nauw overleg met ProRail, NS en de provincie Overijssel.

 

Bron: gemeente Deventer