Tijdelijke parkeergarage Morspoort Leiden

donderdag 24 mei 2012
timer 2 min
 Voldoende parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid zijn belangrijk voor de binnenstad. Daarom wordt de Morspoortgarage gebouwd. De garage biedt straks aan circa 400 auto's een parkeerplek aan de rand van de binnenstad in Leiden. In oktober gaat de garage open. De garage blijft tien jaar staan, daarna wordt het gebied ontwikkeld.  

Tijdelijke parkeergarage Morspoort Leiden


Continental Car Parks is geselecteerd voor de UAV-GC opdracht voor de tijdelijke Parkeergarage Morspoort te Leiden. De keuze is gemaakt op basis van de beste prijs maar ook het mooiste ontwerp en de meeste kwaliteit in de aanbieding.

Bewoners kiezen voor gevel op basis van doek

Door architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam zijn drie verschillende gevelvarianten uitgewerkt. Uit de varianten doek, glas of staal is inmiddels door de inwoners van Leiden gekozen voor de gevelvariant op basis van het doek.

De parkeergarage is volledig demontabel en constructief uitgewerkt door JVZ Raadgevend ingenieursburo bv uit Deventer op basis van een staalconstructie met de Tata Quantem vloer.  Waarbij de detailaansluitingen en waterdichtheid van de vloeren wordt gerealiseerd door de expertise en producten van DSA uit Duiven.

Projectomschrijving


Tijdelijke parkeergarage voor 390 extra parkeerplaatsen, bouwtijd circa 20 weken| Start bouw: april 2012| Oplevering bouw: september 2012 | Opdrachtgever: Gemeente Leiden | Architect: Architectenbureau Paul de Ruiter BV uit Amsterdam | Constructeur: JVZ Raadgevend ingenieursburo bv uit Deventer