TMC exclusief distributeur Cale parkeerautomaten

donderdag 11 juli 2019
timer 3 min
In 2018 zijn Parkeon en Cale, de twee wereldmarktleiders op het gebied van parkeer- en OV-ticketingoplossingen, gefuseerd tot Flowbird. Om de concurrentiepositie in Nederland te versterken en het marktaandeel te vergroten heeft Flowbird besloten de verkoop van beide productlijnen bij één distributeur onder te brengen. Daarom is TMC vanaf september exclusief distributeur voor zowel Parkeon als Cale parkeerautomaten en onderdelen.

In september 2019 neemt Taxameter Centrale (TMC) het distributeurschap van Cale parkeerautomaten over. TMC is in Nederland al jaren exclusief distributeur van Parkeon parkeerautomaten. Parkeon en Cale zijn in 2018 gefuseerd tot Flowbird, als gevolg hiervan heeft Flowbird nu besloten om TMC ook het exclusief distributeurschap in Nederland van Cale parkeerautomaten inclusief onderdelen, hosting en beheer toe te kennen.

TMC en Parkeon zijn al 40 jaar trouwe partners, het toewijzen van het Cale distributeurschap aan TMC is dan ook een waardevolle erkenning van deze jarenlange samenwerking. “We zijn zeer verheugd met deze toekenning waarmee we ons productportfolio vergroten en onze positie in de Nederlandse parkeermarkt verstevigen. Het biedt tevens de mogelijkheid om TMC en onze expertise op het gebied van hardware, software en compleet onderhoud en beheer te introduceren bij gemeenten met Cale parkeerautomaten”, aldus Rinus Bruinsma, commercieel directeur van TMC.

Bertrand Barthelemy, CEO van de Flowbird Group: “TMC is een betrouwbare, vakkundige  partner met een duidelijke focus op straatparkeren. Met meer dan 90 jaar ervaring in de mobiliteitsbranche hebben ze een bewezen staat van dienst opgebouwd. We zijn dan ook erg content met deze ontwikkeling en kijken uit naar de uitbreiding van onze samenwerking.

Over Taxameter Centrale B.V.

Taxameter Centrale B.V. (TMC) is marktleider in Nederland op het gebied van straatparkeren. Het familiebedrijf is al sinds de oprichting in 1927 actief in de mobiliteitsbranche. TMC levert parkeerautomaten en daarnaast alle bijbehorende dienstverlening zoals compleet onderhoud en beheer, financiële afhandeling van bankkaarttransacties en rapportages. Met ruim 60 medewerkers op kantoor in Amsterdam en verspreid door het land bedient TMC ruim 100 gemeenten.

Ga voor meer informatie naar www.taxameter.nl

Over Flowbird

Flowbird is internationaal marktleider op het gebied van stedelijke mobiliteit en smart city-oplossingen. Flowbird is met een totaalpakket aan parkeerbeheeroplossingen en oplossingen voor de ticketverkoop in het openbaar vervoer actief in circa 80 landen. Ook in opkomende markten zoals Oost-Europa, Rusland, Azië, Latijns-Amerika en Afrika is Flowbird succesvol en stijgt het marktaandeel snel. In meer dan 5.000 steden maken de apparatuur en diensten van Flowbird stedelijke mobiliteit mogelijk. Flowbird heeft wereldwijd ruim 1.300 werknemers in dienst en realiseerde in 2018 een omzet van 340 miljoen euro.

Ga voor meer informatie naar www.flowbird.group

Lees verder

Wees niet bang om de fiets aan banden te leggen!

25 nov om 13:43 uur
Weinig landen kennen zoveel fietsen per inwoner als dat van ons, we bezitten er gemiddeld zo’n twee per persoon.…
Lees verder »

Informatiegestuurd handhaven: scannen van openbare ruimte

24 nov om 14:56 uur
Tijdens het Parkeerbeheer Congres gaf Mattias Rouw van ARVOO een lezing over informatiegestuurd handhaven. Heb je…
Lees verder »

Wie geschoren wordt, moet stil zitten…

24 nov om 09:24 uur
In deze blog willen we een gevoelig onderwerp benoemen: verborgen leed van parkeerexploitanten in coronatijd. Zij…
Lees verder »

Waar parkeren we de fiets?

19 nov om 10:27 uur
Er wordt steeds vaker gekozen voor duurzame vervoersmiddelen om van A naar B te komen. De fiets draagt, onder…
Lees verder »

Met data inzicht in de stad

10 nov om 11:39 uur
“Wij zijn gespecialiseerd in het faciliteren van digitale parkeerhandhaving, in Nederland en daarbuiten”, vertelt…
Lees verder »

Vloeren parkeergarage Hengelo weer tot in detail beschermd

3 nov om 09:10 uur
In bovengrondse parkeergarage De Beurs, nabij Schouwburg Hengelo, ontstond lekkage in de vloer doordat de…
Lees verder »

Flexibiliteit in de toekomst - hoe laat je straks je werknemers parkeren?

28 okt om 14:38 uur
Zagen we net voorzichtig weer wat mensen richting kantoor gaan, is nu thuiswerken weer de norm geworden. Hoe lang…
Lees verder »

De kracht van periodieke mobiliteitsenquêtes

26 okt om 10:58 uur
Het periodiek houden van een uitgebreide mobiliteitsenquête blijkt in het Amsterdamse Zuidas-gebied een waardevol…
Lees verder »