Twee minuten extra gratis Kiss & Ride op Düsseldorf Airport

dinsdag 18 september 2018
timer 2 min
Mensen die iemand afzetten op Düsseldorf Airport mogen voortaan tien minuten in plaats van acht minuten gratis voor de terminal parkeren in een van de 80 parkeervakken. Het eerstvolgende kwartier kost 5 euro.

Eind augustus kondigde Düsseldorf Airport aan dat per 1 september Kiss & Ride voor de terminal 8 minuten gratis kon. Twee weken nadat het is ingegaan, krijgen reizigers twee minuten meer respijt. Na 25 minuten bedraagt het tarief 3 euro per 5 minuten. Auto’s die langer dan een half uur blijven staan lopen het risico te worden weggesleept.

 

Het ophalen van reizigers bij de 80 parkeervakken voor de terminal moet nog sneller gebeuren. Ophalers hebben 2 minuten de tijd om passagiers en koffers in de auto te laden en door te rijden. Wie daar langer over doet moet 5 euro per 5 minuten afrekenen.

 

Schiphol kampt met hetzelfde probleem. In een interview met Parkeer24 voor de komend editie laat André van den Berg, CCO van de Royal Schiphol Group, weten dat het door de groei van mensen die met de auto komen op piekmomenten te druk wordt bij de terminal. “Momenteel zijn we aan het nadenken over hoe we dat kunnen oplossen. Een bijkomende factor daarbij is dat we in de toekomst uit veiligheidsoogpunt een grotere afstand tussen auto’s en de terminal willen hebben. Bovendien zien we dat mensen misbruik maken van Kiss & Ride door te lang te blijven staan. Er wordt ook gedacht over kiss & ride in een bestaande parkeergarage. Dat is lastig, want dat zal ten koste gaan van andere parkeerplaatsen. Voor ons is ook beprijzing een optie. Let wel, een optie, meer niet. En nog geen voldongen feit. Want je kunt ook het kiss & ride parkeren kort gratis maken en na een x-aantal minuten de tarieven fors laten stijgen.” Met die laatste optie zou Schiphol het voorbeeld van Düsseldorf Airport volgen.