Veilig fietsen is ook goed zien

vrijdag 19 april 2013
timer 2 min
Een goed gehoor en zicht zijn erg belangrijk om als fietser veilig je weg in het verkeer te vinden. Daarom bundelen Specsavers en de Fietsersbond hun krachten. De Fietsersbond organiseert in heel Nederland fietsinformatiedagen. Specsavers zet de expertise van gediplomeerde opticiens en audiciens tijdens deze dagen in.

Veilig fietsen is ook goed zien

Vaste partner


Specsavers sluit zich als vaste partner bij de fietsinformatiedagen van de Fietsersbond aan. Bij elke dag is een gediplomeerde opticien en/of audicien van een lokale Specsavers-winkel aanwezig om een oogcheck en/of hoortest uit te voeren bij de cursisten. Daarnaast organiseren beide partijen het hele jaar samen activiteiten, zoals fiets- en oogchecks in de fietsmaand mei.


Veiliger en plezieriger


“We zijn erg blij met deze samenwerking met Specsavers. Ons doel is om het fietsen veiliger en plezieriger te maken. Een goed gehoor en goed zicht zijn daarbij van belang. Dankzij deze samenwerking kunnen we mensen hier van bewust maken en onveilige situaties voorkomen”, aldus Arien de Jong, woordvoerster van de Fietsersbond.

Snel en eenvoudig


“Bij veiligheid in het verkeer denken mensen vaak meteen aan het besturen van een auto. Terwijl Nederland natuurlijk bij uitstek een fietsland is. Zorgen dat je veilig op de fiets zit en goed kan mee doen in het verkeer door een goed gehoor en zicht is daarbij heel belangrijk. Daarom verlenen wij graag onze steun aan de Fietsersbond. Onze gediplomeerde opticiens en audiciens kunnen problemen met het zicht en gehoor snel en eenvoudig signaleren. Hiermee maken we, samen met de Fietsersbond, deelname aan het verkeer een stukje veiliger”, aldus Ingrid Kersting, woordvoerder van Specsavers.