Verwarmbare parkeerplaatsen maakt parkeren comfortabeler

vrijdag 11 oktober 2013
timer 2 min
Leicon heeft prefab verwarmbare parkeerplaatsen geïntroduceerd en zet daarmee een goede stap in het verbeteren van de toegankelijke parkeervoorzieningen. De prefab parkeerplaatsen bestaan uit betonelementen waarmee snel robuuste, vormvaste en onderhoudsarme parkeerplaatsen kunnen worden gerealiseerd. Door het modulaire systeem kunnen zowel gewone parkeerplaatsen als invalidenparkeerplaatsen aangelegd worden. 

Verwarmbare parkeerplaatsen maakt parkeren comfortabeler

Parkeerplaatsen worden in Nederland overwegend uitgevoerd met losse bestratingmaterialen. Nu de budgetten bij lokale overheden en het bedrijfsleven krimpen, is het onderhoud aan parkeervoorzieningen steeds vaker een kritische factor. Met het toepassen van grote, robuuste en vormvaste parkeerplaten behoren verzakkingen en spoorvorming tot het verleden.
 

Extra comfort: verwarmbare parkeerplaten met Thermaton®
Sneeuw en ijs vormen in de winterperiode altijd een hinderlijk obstakel in de openbare ruimte. Daar waar auto’s geparkeerd staan kan de sneeuwruimer of de strooiwagen zijn werk niet doen. Door te kiezen voor verwarmbare parkeerplaten wordt dit probleem in één keer verholpen.  

Voor dit extra comfort kunnen de parkeerplaten uitgevoerd worden met Thermaton; een unieke combinatie van een duurzame verwarmingstechnologie en hoogwaardig geprefabriceerde betonelementen. Doordat elektrische energie wordt omgezet in warmte vindt een effectieve overdracht plaats naar het omliggende beton.

Toegankelijk parkeren
Voor mensen met een functiebeperking worden speciale parkeervoorzieningen ingericht. De prefab parkeerplaten sluiten qua maatvoering en uitvoering aan op de richtlijnen uit ASVV 2012.