Vijftien Rotterdamse parkeergarages beschikbaar via Parkmobile

donderdag 13 augustus 2020

Vijftien Rotterdamse parkeergarages met ruim 6.300 parkeerplaatsen zijn sinds 1 augustus toegankelijk via de Parkmobile-app. Parkmobile is tot dusver de enige die parkeren met een app in deze garages mogelijk maakt.

Op deze manier wordt bijgedragen aan de verbetering van de parkeerdruk op straat, aangezien automobilisten minder lang zoeken naar een beschikbare parkeerplek. Dit heeft als voordeel dat automobilisten minder hoeven te zoeken naar een parkeerplaats, wat zorgt voor CO2-reductie. 

Eenvoudig parkeren 

De vijftien stadsgarages, die een lager tarief hebben dan commerciële garages, zijn met de zoekfunctie in de app gemakkelijk te vinden en te zien op de kaart van de gemeente Rotterdam onder “Parkeergarage (gemeente)”.

Bij binnenkomst in de parkeergarage neemt men het ticket uit de automaat en wordt het kenteken gescand. Na binnenrijden kan op elk gewenst moment de transactie worden overgenomen in de Parkmobile-app door het zonenummer in te voeren. Bij het uitrijden van de parkeergarage wordt de transactie automatisch beëindigd. Zoals Parkmobile-gebruikers gewend zijn, worden de kosten achteraf gefactureerd.

Contactloos en cashless 

“Mensen vinden het prettig om een bezoek aan een grotere stad vooraf te plannen. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook geld. De stadgarages die zich aansluiten via onze app zijn namelijk voordelig voor de consument. Daarbij is het in de huidige anderhalvemetersamenleving een voordeel om contactloos en veilig te parkeren”, zegt Esther van der Meer, Managing Director van Parkmobile