Waar staat de auto geparkeerd?

maandag 20 mei 2019
timer 2 min
Vergeet je ook wel eens waar je de auto hebt geparkeerd na een dagje shoppen, een bezoek aan oma in het ziekenhuis of een zakelijke afspraak? CAR-Finder biedt de oplossing. Deze slimme parkeeroplossing zorgt ervoor dat je de auto altijd eenvoudig zult terugvinden.

Voor het terug vinden van je auto op parkeerterreinen zijn er vele toepassingen beschikbaar. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de GPS-satellieten. Maar in een parkeergarage werkt dit door de gebruikte materialen vam een parkeergarages. Juist in parkeergarages zoeken mensen vaak naar hun auto omdat ze op een andere manier de garage inkomen dan er uit gegaan zijn, of dat ze niet meer weten op welke etage ze geparkeerd staan. Om al deze zoekende mensen te helpen is er een unieke applicatie ontwikkeld om hun auto terug te vinden in parkeergarages: CAR-Finder.

Route op smartphone

Het is uiterst eenvoudig in zijn gebruik: Bij aankomst scan je de QR-code, die bij jouw auto in de buurt hangt, bij terugkomst in de parkeergarage scan je de QR-code, die in de ruimte bij de betaalautomaat hangt. Vervolgens wordt de route naar jouw auto op je smartphone getoond. Voor Nederland is dit een nieuw product, in Duitsland heeft het al op vele plaatsen zijn nut bewezen.

Ontspannen shoppen

Maar wordt het ook gebruikt? Onderstaande afbeelding laat het gebruik van CAR-Finder zien in de parkeergarage van Adigeo Mall in Verona in de afgelopen maanden Maart en April. Adigeo Mall is een winkelcentrum met 130 winkels en een foodcourt met 21 restaurants en bars. De parkeergarage heeft 2000 plaatsen. In de weekenden maakt ongeveer tien procent van de bezoekers gebruik van CAR-Finder. Het leveren van CAR-Finder verhoogt de service en klantvriendelijkheid. Levert het geld op? Uiteindelijk wel, want de bezoeker van de Mall gaat ontspannener shoppen en komt ook vaker terug.




De 4 Eijken Advies heeft in samenwerking met 3d-Berlin Solutions GmbH het systeem ontwikkeld. Meer informatie kun je hier vinden.