‘We willen een wezenlijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid van steden’

donderdag 17 februari 2022

EasyPark besloot PARK NOW, bekend van onder meer de Parkmobile-app, over te nemen van BMW en Daimler om hun wereldweide groeiambities waar te kunnen maken. “We kunnen betere producten aanbieden door als één bedrijf te functioneren”, zegt Koerselman. “Daarnaast is de geografische dekking voor ons ook een reden om PARK NOW over te nemen. Zij zijn marktleider in onder meer Amerika en Groot-Brittannië, gebieden waar EasyPark nog nauwelijks aanwezig was. We kunnen nu onze krachten bundelen in de overtuiging om een nog beter product aan te bieden.” EasyPark is van origine een Scandinavisch bedrijf. De vooruitstrevendheid op het gebied van digitaal parkeren van zowel Scandinavië als Nederland zorgt ervoor dat beide bedrijven een goede aanvulling zijn op elkaar. Koerselman: “In Scandinavië begon men twintig jaar geleden al met alternatieve betaaloplossingen. Ook in Nederland is er al lang de behoefte om digitale parkeerdiensten aan te bieden.”

EasyPark wil de komende jaren een wezenlijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid van steden. “Op het gebied van parkeren is het van belang dat de parkeerruimte zo goed mogelijk wordt benut”, begint Koerselman te vertellen. “We moeten het zoekverkeer tot een minimum beperken. Daarin is een rol voor ons weggelegd. Wij zijn vooral bekend van straatparkeren, maar als je het zoekverkeer wil verminderen moet je de parkeergarages er ook bij betrekken. Automobilisten moeten de mogelijkheid geboden worden om toegang te krijgen tot een garage via onze mobiele app. We kunnen dit bereiken door nog meer gebruik te maken van kentekenherkenning.” Voor de verdere toekomst gaat Koerselman nog een stap verder. “In de toekomst worden automobilisten gestuurd via het dashboard van de auto. De navigatie helpt bij het eenvoudig vinden van een parkeerplaats door de gps-gegevens van de auto en ik verwacht ook dat we transacties gaan betalen via het dashboard.”

Het aantal elektrische auto’s stijgt wereldwijd aanzienlijk. Er is een rol weggelegd voor EasyPark om het zoekverkeer te verminderen bij het vinden van de dichtstbijzijnde laadmogelijkheid, stelt Koerselman. “Wij willen gebruikersgemak bieden door mensen eenvoudig via onze app te navigeren naar een beschikbare laadgelegenheid. We bieden dan ook de mogelijkheid om te betalen na het afloop van het laden. In Scandinavië, en met name in Noorwegen, is het al een bestaande oplossing. Dit gaan we de komende jaren zeker verder uitrollen”, besluit Koerselman.

Meer informatie

Kader

EasyPark Nederland
https://easyparknederland.nl/