Zaailandgarage in Leeuwarden: de beste parkeergarage van Nederland

maandag 4 maart 2013
timer 2 min
Parkeergarage Zaailand in Leeuwarden is de Beste Parkeergarage van Nederland. Dat blijkt uit de Nationale Parkeertest 2013 van Detailhandel Nederland.

De parkeergarage voerde geen tariefsverhoging in en de tijdseenheid waarmee parkeerkosten worden berekend is klein, namelijk een tijdseenheid van drie minuten in het eerste uur. Verder is de Zaailandgarage goed onderhouden, zijn beveiligingscamera’s aanwezig en is de bewegwijzering op orde.

 

Ambitieus project

 

Het project Nieuw Zaailand is een ambitieus project midden in de binnenstad van Leeuwarden. Een ondergrondse parkeergarage maakt deel van dit binnenstedelijke herstructureringsproject. Het Zaailand is getransformeerd in een levendig plein met winkels, terrassen en moderne appartementen. De nieuwbouw van het Fries Museum maakt het plein tot centrum van kunst en cultuur. Het project omvat de sloop, herbouw en uitbreiding van een 2-laagse parkeerkelder in het centrum van Leeuwarden. De nieuwe parkeergarage heeft een vloeroppervlakte van circa 22.000 m² en herbergt in totaal 712 parkeerplaatsen.

 

Sloop nieuwbouw

De ondergrondse parkeergarage is in bijna 2 jaar tijd compleet vernieuwd. De bestaande parkeerbak is eruit gesloopt, er is een nieuwe fundering aangebracht, de garage is breder geworden en daarna is de tweelaagse ondergrondse parkeergarage opnieuw gebouwd. 

 

Het ontwerp van de bovenbouw en de parkeergarage is van Henket Bieman & Partners Architecten te Vught.

http://www.nieuwzaailand.nl/

 

Bekijk hier de resultaten van de Nationale Parkeertest

 

Meer weten over parkeergarages.  Binnenkort verschijnt Stedebouw & Architectuur met een themakatern over parkeren.