Zorgpersoneel mag gratis parkeren in Amsterdam

vrijdag 20 maart 2020
timer 1 min
De gemeente Amsterdam voert vanwege de coronacrisis een aantal maatregelen in voor ondernemers en zorgpersoneel. Mensen die in de zorg werken, krijgen een gratis parkeervergunning voor de hele stad.

Om te zorgen dat mensen die in de zorg werken zich makkelijk en veilig kunnen verplaatsen, biedt de gemeente Amsterdam hen een gratis parkeervergunning aan voor de hele stad. Dit voorkomt dat zorgpersoneel zich met het ov moet verplaatsen, waar het besmettingsrisico groter is dan in de auto. Aan de uitwerking van dit besluit wordt gewerkt.

De maatregel is tot en met 31 mei van kracht. “Zorg staat nu op de eerste plaats, dus de reis van, naar en in de stad moet zo makkelijk mogelijk zijn,” schrijft het stadsbestuur. “Door mogelijk besmettingsgevaar in het openbaar vervoer en het afschalen ervan zijn de opties voor zorgpersoneel beperkt.”

De maatregel is bedoeld voor medewerkers van ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen, huisartsen, apothekers en de GGD. Ook parkeren in gemeentelijke garages is gratis.