De esthetische en functionele oplossingen voor parkeergarages

donderdag 25 maart 2021

Parkeergarages zijn steeds vaker aantrekkelijke ruimtes met een veilige uitstraling en logische routing. De trend naar een publieksvriendelijke parkeerbeleving waar mensen zich welkom voelen, zet zich onmiskenbaar door. Met Triflex’ systemen worden lekkages in parkeerdekken voorkomen, doordat details en grote oppervakken naadloos en waterdicht worden afgewerkt. Een perfect afgedicht parkeerdek dat ook nog eens beschermd wordt tegen weersinvloeden, vuil, brandstoffen en slijtage. Speciaal voor esthetische en functionele oplossingen biedt Triflex diverse mogelijkheden voor het optimaliseren van parkeergarages. Graag zetten wij er een aantal voor u op een rijtje.

Antislip parkeervloeren

De vloeren in parkeergarages zijn vaak glad. Dit wordt soms versterkt door weersinvloeden, zoals regen of sneeuw. Om de veiligheid van auto’s én voetgangers te vergroten kan een antisliplaag op de vloer van uw parkeergarage een uitkomst bieden.

 

Wayfinding en kleuren

Een goede routestructuur voor voertuigen en voetgangers is een must en vergroot automatisch de verkeersveiligheid. Die structuur moet overzichtelijk, begrijpelijk, berijdbaar en beloopbaar zijn. Door goed en opvallend gebruik van kleuren helpt u alle bezoekers de weg te vinden in de parkeergarage. Te denken aan helder kleurgebruik voor parkeerplekken voor mindervaliden, een kiss and ride zone, laadpunten voor elektrische voertuigen en andere bijzondere signaleringen. Ook belijningen en pictogrammen dragen hieraan bij. Met de producten van Triflex kunt u alle kanten op qua kleur en vormgeving. De antislip coating en stroefheid (SRT-waarde) van de producten zorgen voor een veilige afwerking, zodat bezoekers niet uitglijden.

Isolerend en berijdbaar

Steeds vaker worden parkeerdekken gerealiseerd op daken. Bij deze optie worden hoge eisen gesteld aan het afdichtingssysteem. Bijvoorbeeld lekkages, deze zijn funest voor uw gebouw. Triflex heeft systemen in het assortiment waarmee niet alleen een afdichting van het parkeerdak wordt gerealiseerd dat berijdbaar is, maar in de totale opbouw wordt ook isolatie en een drukverdeellaag aangebracht.

Ondergrondse parkeergarages

Vanwege de beperkte ruimte in (grote) steden worden steeds meer auto’s geparkeerd in ondergrondse parkeervoorzieningen. Deze parkeergarages zijn vaak sombere spelonken met steriele lampen aan een dreigend laag plafond. Onbehandeld beton aan alle kanten dat alleen functioneel is. Dit kan heel anders! Een veilige, ontspannen atmosfeer in een afgesloten parkeergarage is met Triflex verrassend goed haalbaar.

Wanden, kolommen en plafonds

Wilt u de constructie van uw parkeergarage goed beschermen? Zorg dan dat ook de wanden, kolommen en plafonds worden voorzien van een beschermend systeem. Triflex biedt een membraan dat speciaal ontwikkeld is voor de bescherming van deze cruciale constructies. Daarnaast zorgt deze bescherming voor een lichte en heldere parkeergarage. Het materiaal vormt een gladde zijdeglanslaag die goed dekt. Het systeem is bestand tegen UV-straling en vergeelt niet.

Slijtvaste hellingbanen

Naast volledig gewapende, scheuroverbruggende systemen biedt Triflex bijvoorbeeld ook beschermende systemen met een optimale slijtvastheid, speciaal voor hellingbanen. Een groot voordeel, door de diversiteit aan kleuren, hoeft de hellingbaan geen groot contrast te vormen met de rest van de parkeergarage. De systemen zijn speciaal ontwikkeld voor hellingbanen met een hoge verkeersbelasting. Het beschermt de constructie en door de antislipwerking wordt de veiligheid van de gebruikers verhoogd. Onze systemen laten zich perfect combineren met een hellingbaanverwarming, zodat deze vorstvrij is en dus ook ’s winters veilig toegankelijk is. 

 

 

 

Lees verder

Parkeerapp maakt betalen via Tikkie mogelijk

26 okt om 09:38 uur
Automobilisten kunnen voor hun parkeertransacties voortaan gebruik maken van Tikkie. Via de parkeerapp Instapark…
Lees verder »

Handhaving bij parkeren 

6 okt om 12:46 uurtimer4 min
Regelmatig horen wij dat de afdeling handhaving bij de gemeente altijd heel zwart-wit kijkt: je voldoet aan de…
Lees verder »

Parkeren en mobiliteit: aparte werelden, onlosmakelijk verbonden

5 okt om 14:51 uur
Binnenkort, op donderdag 14 oktober, is het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit in De Doelen in Rotterdam.…
Lees verder »

Volg een walkshop tijdens het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit

5 okt om 11:59 uurtimer2 min
De mobiliteitscultuur en de parkeeropgave in Rotterdam zijn door de jaren heen veranderd. Tijdens vier walkshops…
Lees verder »

Fiets kwijt, verleden tijd? Een handhavingsalternatief.

5 okt om 09:00 uur
Op een zomerse septemberdag wandel ik in het zonnetje door de stad. Heerlijk die warme nazomerzon op mijn huid.…
Lees verder »

Nieuwbouw in het centrum: maar hoe moet dat met parkeren?

1 okt om 12:25 uur
De Nederlandse steden hebben een forse bouwopgave. Die wordt voor een groot deel ingevuld door inbreiding: het…
Lees verder »

Placetesting: probeer, doe en leer

30 sep om 09:28 uur
Tijdens het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit komt Rinske Brand, van BRAND The Urban Agency, meer vertellen…
Lees verder »

Tilburg hervormt parkeer- en mobiliteitsbeleid

21 sep om 14:38 uur
De gemeente Tilburg wil nieuw beleid voor deelmobiliteit en parkeren ontwikkelen om de stad in de toekomst…
Lees verder »